.

.

.

.

...Alle artikelen


Hoe ver draait een taatsdeur precies?

. Leestijd: 3 minuten

Dubbele taatsdeur als afscheiding tussen woonkamer en keuken

Wanneer men denkt aan innovatieve en moderne deuroplossingen, komen taatsdeuren vaak ter sprake. Maar een veelvoorkomende vraag die menig huiseigenaar stelt, is: ''Hoe ver draait een stalen taatsdeur precies?'' Onze experts vertellen u er graag meer over.

Dubbele taatsdeuren met zijpanelen naast een grote haard

Wat zijn taatsdeuren?


Een taatsdeur is een speciaal type deur dat draait om een verticale as, die zich niet aan de zijkant, maar eerder aan de boven- en onderkant van de deur bevindt. Dit geeft de deur een unieke draaibeweging en esthetiek die u niet bij traditionele deuren vindt.

Het taatsdeur-mechanisme


Een taatsdeur is niet zoals een traditionele scharnierdeur. In plaats van scharnieren die aan de zijkant van het kozijn zijn bevestigd, maakt een taatsdeur gebruik van pivots, of draaipunten, boven en onder de deur. Dit zorgt voor een unieke draaibeweging, waarbij de deur zowel naar binnen als naar buiten kan draaien.

Detailfoto van het scharnierpunt van de taatsdeur

Standaard afmetingen van een taatsdeur


Onze taatsdeur breedtes variëren van ca. 60 cm tot 150 cm breed. Daarnaast vervaardigen we ook aangepaste zijpanelen die bij uw deuren passen, wat zorgt voor een uitgebreid deurontwerp. De hoogtes variëren vaak van 250 cm tot 300 cm. Uiteraard kunnen we ook deuren en wanden op maat maken die aan uw specifieke wensen voldoen.

Openslaande deuren, taatsdeuren van Aluwdoors

Hoe ver draait een taatsdeur?


Het exacte draaibereik van een stalen taatsdeur hangt af van het ontwerp maar veel taatsdeuren bieden een draaibereik van ongeveer 150 graden in beide richtingen, wat resulteert in een totale openingshoek van bijna 300 graden. Hierdoor kan de ruimte flexibel en stijlvol worden gebruikt, waarbij de deur zowel functioneel als een esthetisch element vormt.

Op welk punt draait het scharnierpunt van de taatsdeur?


De maximale breedte voor onze taatsdeuren is 150 cm breed. Standaard zit ons scharnierpunt hierbij op 10 cm vanaf de buitenkant van het profiel. Dit scharnierpunt is natuurlijk te verplaatsen naar bijvoorbeeld 20 cm, 30 cm of eventueel 40 cm. Dit is vaak per situatie verschillend. Bij de wat bredere deuren wordt het scharnierpunt vaak verplaatst naar 20 cm of 30 cm. Bij de smalle deuren laten we het scharnierpunt vaak staan op de standaard 10 cm. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.


Voordelen van een taatsdeur


Afgezien van hun unieke ontwerp, bieden taatsdeuren een grotere doorgangsopening in vergelijking met traditionele deuren, en ze kunnen een echt statement maken in elke ruimte. Ze zijn ook duurzaam en kunnen zwaardere gewichten dragen dankzij hun pivot-scharniermechanisme.

Dubbele taatsdeur met brons glas naast een groene muur

Taatsdeur op maat kopen? Bekijk snel onze configurator


Wanneer u overweegt een taatsdeur aan te schaffen die perfect aansluit bij uw interieur en specifieke behoeften, dan bent u bij Aluwdoors aan het juiste adres. Onze online configurator maakt het eenvoudig om uw ideale taatsdeur te ontwerpen, van materiaalkeuze tot afmetingen. U ziet direct een voorbeeld van hoe uw deur eruit zal zien en kunt deze aanpassen tot hij volledig naar wens is. Kwaliteit en klanttevredenheid staan bij ons hoog in het vaandel. Ontdek het zelf en start vandaag nog met het creëren van een stalen deur op maat.

Deel via: ​​​​​​​

Copyright © Aluwdoors

Meer weten over de voordelen van een
deur of wand van Aluwdoors?


Neem contact op of stel hieronder uw vraag, we vertellen u graag meer!

Ook interessant voor u?

.