.

.

.

.

...Alle artikelen


Hoe werkt een aluminium schuifdeur precies?

. Leestijd: 4 minuten

Stalen schuifdeuren van Aluwdoors in de woonkamer

Aluminium schuifdeuren zijn een populaire keuze in moderne architectuur, dankzij hun strakke uitstraling en functioneel ontwerp. Maar hoe werken deze schuifdeuren precies? In dit artikel vertellen we meer over de werking van aluminium schuifdeuren, de voordelen, onderhoud en geven we tips voor het onderhoud ervan.

Dubbele schuifdeur met een viervaksverdeling

De basis van aluminium schuifdeuren


Een aluminium schuifdeur werkt heel eenvoudig. De deur heeft een railsysteem dat aan de bovenkant bevestigd is. Hierdoor kunt u de deur gemakkelijk schuiven. Vaak wordt de deur weggeschoven over een zijpaneel of over een muur. Er zijn talloze opstellingen met een schuifsysteem. Deze worden vaak gekozen, omdat de aluminium schuifdeuren van Aluwdoors weinig ruimte in beslag nemen.

Verschillende ontwerpen


Er zijn verschillende ontwerpen van schuifdeuren. Allereerst heeft u de keuze uit de hoeveelheid deuren. Kiest u voor een enkele schuifdeur of juist voor een dubbele schuifdeur? Enkele schuifdeuren worden vaak toegepast in smalle deuropeningen. Hierbij wordt de deur weggeschoven over de muur of een zijpaneel.


Brede deuropening​​​​​​​

Heeft u een brede deuropening en wilt u dit afsluiten door middel van de metalen schuifdeuren van Aluwdoors? Kies dan voor een dubbele schuifdeur of een dubbele schuifdeur met zijpanelen. Bij deze opstelling staan de deuren vaak in het midden van de opening en schuiven de deuren weg over de muur of zijpanelen.

Detailfoto van het profielwerk van Aluwdoors stalen schuifdeuren

Voordelen van aluminium schuifdeuren


De schuifdeuren van Aluwdoors zijn gemaakt van aluminium profielen met daarin glas. Wij gebruiken hoogwaardige materialen. Deze worden gepoedercoat, wat ervoor zorgt dat de deuren jarenlang mee gaan. Verder gebruiken wij altijd gelaagd veiligheidsglas. In dit glas zit een folielaag, wat ervoor zorgt dat als het glas zou breken, het in het folie blijft plakken.


Ruimtebesparend en lichtdoorlatend

Aluminium schuifdeuren zijn ideaal voor het besparen van ruimte. Ze bieden een strakke onopvallende stijl die past bij elk ontwerpschema en zijn bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld gangen en buitenterassen. Bovendien laten ze veel natuurlijk licht binnen, wat bijdraagt aan een open en ruimtelijke sfeer.

aluminium schuifdeur met satijn glas

Wat als uw schuifdeur minder soepel beweegt?


Als een schuifdeur moelijk te bewegen is, kan het zijn dat er iets mis is met de rail. Is dit het geval? Neem dan contact op met het team van Aluwdoors. Wij nemen de situatie zorgvuldig door en proberen het probleem te verhelpen.

Hoe werken schuifdeuren met meerdere panelen?


Multi-slide deuren bestaan uit meerdere panelen die gemakkelijk open schuiven en tegen elkaar, of in een muurholte, wegschuiven. Deze deuren werken op een vergelijkbare manier als standaard schuifdeuren, maar bieden een grotere opening en meer flexibiliteit in ontwerp. Hierbij komt er wel altijd een rail op de vloer. Bel of mail gerust om de voorbeelden hiervan te zien.

Aluminium schuifdeuren kopen? Ga voor Aluwdoors


Wanneer u besluit om de veelzijdigheid en elegantie van aluminium schuifdeuren in uw huis of kantoor te integreren, dan bent u bij Aluwdoors aan het juiste adres. Bij ons heeft u de unieke mogelijkheid om uw eigen aluminium schuifdeuren te ontwerpen met behulp van onze gebruiksvriendelijke configurator. Deze tool stelt u in staat om de creativiteit de vrije loop te laten en een deur creëren die perfect aansluit bij uw persoonlijke stijl en eisen.

Afscheiding door middel van de schuifdeuren van Aluwdoors in de woonkamer

Copyright © Aluwdoors

Meer weten over de voordelen van een
deur of wand van Aluwdoors?


Neem contact op of stel hieronder uw vraag, we vertellen u graag meer!

Ook interessant voor u?

.

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Download brochure Magazine aanvragen
Meer informatie?