Stalen opdekdeuren
bij Aluwdoors®

Het grote voordeel van de opdekdeur is dat u geen grote ingrepen in uw woning hoeft te doen. De deur komt namelijk in het bestaande kozijn.

U wilt graag een stalen deur maar een verbouwing is nogal een ingreep. Het oude kozijn moet verwijderd worden en de opening dient weer netjes afgewerkt te worden. Bij de opdekdeur is dit niet het geval. Wij komen voor u het bestaande kozijn opmeten zodat we de opdekdeur volledig op maat kunnen maken en komen het vervolgens voor u monteren. Eenvoudig toch?

Stalen opdekdeur


De keuze uit stalen deuren is enorm, maar welke stalen deur is geschikt voor u? Er zijn bijvoorbeeld stalen taatsdeuren, scharnierdeuren, schuifdeuren en stalen wanden of ramen. Voor welke stalen deur u kiest, is geheel afhankelijk van de type woning, het interieur en uw (bestaande) kozijn. Op deze pagina leest u meer over de stalen opdekdeur; een nieuwe deur in het assortiment van Aluwdoors.

metalen opdekdeur
zwarte opdekdeur

Wat is een opdekdeur?


De opdekdeur kunt u herkennen aan de aansluiting van de deur op het kozijn. Waar een stompe deur volledig in het kozijn valt, valt de opdekdeur gedeeltelijk op het kozijn. Twijfelt u over het type deur wat u in uw woning heeft? Neem hiervoor gerust contact met ons op.

De opdekdeur wordt afgehangen met speciale paumelle scharnieren. Ook als wij de opdekdeur komen monteren zorgen wij voor bijpassende paumelles. Binnen de stalen opdekdeuren hebben wij ook variaties: we hebben een opdekdeur met klink (voor houten kozijnen en metalen kozijnen) en een opdekdeur met magneetsluiting (alleen voor metalen kozijnen).

Verschil opdekdeur en stompe deur

Het verschil met een stompe deur is dat deze deur helemaal in het kozijn valt. De randen van een stompe deur steken hierdoor ook niet uit. Voor stalen buitendeuren wordt altijd gekozen voor een stompe deur, omdat deze beter bestand zijn tegen inbrekers. Voor binnendeuren kiezen mensen zowel stompe deuren als opdekdeuren, afhankelijk van de situatie.

Verschil in glasdikte

Daarnaast heeft een stompe deur 10 mm dik gelaagd veiligheidsglas en een opdekdeur 6 mm dik gelaagd veiligheidsglas. De stompe deur wordt vaak toegepast in vergaderruimtes wat ervoor moet zorgen dat het veel geluid tegenhoudt.

stalen opdekdeur

Voordelen opdekdeuren

Opdekdeuren bedekken het hele kozijn. Hierdoor laat een opdekdeur weinig tocht door. Heeft u een wat oudere woning die slecht geïsoleerd is? Dan zorgt u er met een opdekdeur voor dat het zo min mogelijk tocht. Zo houdt u de energierekening laag omdat er minder gestookt hoeft te worden.

Montage opdekdeuren

Daarnaast is een opdekdeur gemakkelijker te monteren dan een stompe deur. Dit zorgt ervoor dat de montagekosten van een opdekdeur een stuk lager liggen. De kosten van de deur zelf liggen ook een stukje lager aangezien er gewerkt wordt met verschillende diktes glas en er bij een stompe deur een kozijn meegeleverd wordt.

opdekdeur op maat

Koop uw stalen opdekdeur bij Aluwdoors


Het vervaardigen van een stalen deur met glas vereist expertise en ervaring. Welke wens u ook heeft; onze vakmensen weten precies wat er nodig is om een stalen deur bij u te monteren. Voor een exclusieve metalen deur bent u bij Aluwdoors aan het juiste adres. Kom gerust eens langs bij ons in de showroom in Nunspeet of Mijdrecht, of ontwerp uw eigen (opdek)deur via onze configurator.
​​​​​​​
Laat u het ons wel even weten wanneer u langs wilt komen? Wij werken graag op afspraak zodat wij er zeker van zijn dat er een adviseur voor u beschikbaar is.

Uw eigen deur

Heeft u voldoende gelezen en voldoende inspiratie opgedaan? Hieronder kunt u uw eigen deur samenstellen zoals u het wenst. Kies allereerst bijvoorbeeld de opdekdeur en vul de maatvoering in. Daarna kunt u aan de slag met het designen van de deur. Mocht u er niet helemaal uitkomen, laat het ons gerust weten.

Voorbeeld woonruimte met een Aluwdoors.com stalen deur
Voorbeeld woonkamer met een Aluwdoors.com stalen deur
Voorbeeld slaapkamer met een Aluwdoors.com stalen deur
Voorbeeld kantoor met een Aluwdoors.com stalen deur
Voorbeeld buitenverblijf met een Aluwdoors.com stalen deur
Voorbeeld badkamer met een Aluwdoors.com stalen deur
Voorbeeld woonruimte met een Aluwdoors.com stalen deur
Overlaag: Voorbeeld woonruimte met een Aluwdoors.com stalen deur
Prijsindicatie
0
excl. btw, excl montage en transport
0 incl. 0% btw

Afmeting

cm.
cm.

Aantal deuren

Breedte paneel

cm.
cm.
cm.
cm.
cm.
cm.

Aantal zijpanelen links

Aantal zijpanelen rechts

Breedte per zijpaneel

cm.
cm.
cm.
cm.
cm.
cm.
cm.
cm.

Aantal liggers

Aantal staanders

cm.
cm.
cm.
cm.

Ligger 1

cm.
cm.
cm.
cm.

Ligger 2

cm.
cm.
cm.
cm.

Ligger 3

cm.
cm.
cm.
cm.

Ligger 4

cm.
cm.
cm.
cm.

Ligger 5

cm.
cm.
cm.
cm.

Ligger 6

cm.
cm.
cm.
cm.

Aantal staanders zijpaneel

Zijpaneel links

cm.
cm.
cm.
cm.

Zijpaneel rechts

cm.
cm.
cm.
cm.

Kleur materiaal

KLEUR ALUMINIUM ZWART
KLEUR ALUMINIUM BRONS
KLEUR ALUMINIUM WIT
KLEUR ALUMINIUM ANTRACIET
KLEUR ALUMINIUM BEIGE
KLEUR ALUMINIUM GOLD
KLEUR ALUMINIUM GRIJS
KLEUR ALUMINIUM RAL

Kleur glas

GLAS BLANK
GLAS BRONS
GLAS GRIJS
GLAS MAT

Optie glas

Materiaalsoort bestaand kozijn

Handgreep

HANDGREEP HOEK
HANDGREEP BUIS
HANDGREEP BEUGEL
HANDGREEP KLINK 1
HANDGREEP GEEN

Type roede

T ROEDE
PLATTE ROEDE

Draairichting (DIN)

DRAAI LINKS
DRAAI RECHTS
DRAAI NTB

Schuifrichting (DIN)

SCHUIF LINKS
SCHUIF RECHTS
SCHUIF NTB

actievedeur

ACTIEVEDEUR LINKS
ACTIEVEDEUR RECHTS
ACTIEVEDEUR NTB

Sliding door option

Optie hoge onderdorpel

Optie valdorpel

Vergrendeling

Hoekkoker

Stabilisatiestang

Opmerking

Prijsindicatie totaal
0
excl. btw, excl montage en transport
0 incl. 0% btw

U ontvangt de offerte binnen 24 uur (werkdagen) in uw mailbox. De eventuele kosten voor het inmeten en monteren zijn afhankelijk van de plaats van montage, het is dus belangrijk dat u de plaats opgeeft waar de deur gemonteerd moet worden. Velden met een *


Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Download brochure Magazine aanvragen
Meer informatie?