Stalen schuifdeuren
bij Aluwdoors®

Wanneer de draairuimte beperkt is, of als u zoekt naar een elegante manier om een ruimte te scheiden - zijn stalen schuifdeuren de oplossing.

Voor buiten of binnen schuifdeuren bent u bij Aluwdoors welkom. Met een schuifdeur op maat is het gemakkelijk om ruimtes te splitsen. Hierdoor krijgt u naast een moderne uitstraling ook verbeterde privacy en warmtebehoud.

De aluminium schuifdeuren van Aluwdoors zijn net zo robuust en
strak als stalen schuifdeuren,
​​​​​​​maar dan veel beter betaalbaar.


In deze video legt Henk Jan Woudenberg van Aluwdoors het uit.

Het schuifdeursysteem


Onze stalen schuifdeuren worden geleverd met een hangend railsysteem. Hierdoor garanderen wij dat onze schuifdeuren perfect passen en er geen randen of gleuven in of op de vloer aanwezig zijn. Onze schuifdeuren beschikken over een superlicht aluminium frame waardoor ze soepel en makkelijk open en dicht schuiven. Ook heeft u de optie om voor ondergeleiding te gaan als u meerdere schuifdeuren over elkaar wilt laten schuiven zoals bijvoorbeeld bij het splitsen van een grote ruimte of serre.

Stalen schuifdeur naar eigen voorkeur


De zijpanelen, handvatten, liggers en staanders van de stalen schuifdeuren zijn volledig aanpasbaar. Onze aluminium deuren zijn beschikbaar in zwart, brons, wit en bijna elke mogelijke RAL-kleur. Hierdoor is er voor elke woonkamer, badkamer, serre of kantoor een moderne industriele schuifdeur.

stalen deur op maat

Hoe groot moet een stalen schuifdeur precies zijn?

​​​​​​​

De stalen schuifdeuren van Aluwdoors worden volledig op maat gemaakt. Wij maken de deur op maat zodat deze precies past bij uw bestaande opening of situatie. Wanneer u een brede deuropening heeft, adviseren wij een dubbele schuifdeur of een schuifdeur met zijpaneel. Het is dan de keuze van de klant wat zij graag wensen en/of wat de mogelijkheden zijn met het wegschuiven van de deur.

Bredere openingen


Een dubbele schuifdeur heeft ruimte nodig om weg te schuiven in de wand, of over de muur heen. Wanneer hier geen ruimte voor is, adviseren wij een schuifdeur met zijpaneel. Dit omdat u de deur over het zijpaneel kunt schuiven en dan hoeft er geen gebruik van de muur gemaakt te worden.

Smallere openingen


Voor een smallere opening wordt er vaak gekozen voor een enkele schuifdeur. Vaak schuift men de deur over de muur heen, deze kan uiteraard ook tussen twee wanden bevestigd worden. Bij de schuifdeuren is soft-close een extra optie. Voor dubbele soft-close moet de breedte van de schuifdeur minimaal 80 cm breed zijn. Vaak kiest men hierdoor voor een deur die minimaal 80 cm breed is.

Welk type deur is geschikt als schuifdeur?


Aluwdoors werkt met aluminium. Alle type deuren en wanden zijn dus gemaakt van aluminium profielen met glas wat

daarin verwerkt is. Aluminium is licht in gewicht, maar oersterk als product. Daarnaast hoeven wij onze deuren niet te lassen

waardoor er een symmetrische deuren gerealiseerd worden. Het aluminium wat wij voor onze deuren en panelen gebruiken is van

zeer hoge kwaliteit wat afgewerkt wordt met een Axalta poedercoating.


Omdat de deuren van aluminium gemaakt zijn en er rvs-onderdelen gebruikt worden zijn de deuren ook nog eens onderhoudsvrij.

Aluminium is een licht product en is gemakkelijk te bevestigen. Zo hoeven wij maar 4 cm diep te boren in het plafond.

Het voordeel van de schuifdeur is dat er niet in de vloer hoeft geboord te worden. Heeft u dus vloerverwarming? Geen enkel probleem!

Bij onze aluminium schuifdeuren worden de zijpanelen verlijmd, evenals het geleidersblokje op de vloer.

De schuifdeuren nemen weinig ruimte in beslag omdat de deuren geen draaicirkel hebben.

Wat kosten stalen schuifdeuren?


Bij Aluwdoors worden alle deuren en panelen volledig op maat gemaakt. U berekent eenvoudig de prijs van stalen schuifdeuren met onze configurator. De prijs van stalen deuren hangt af van verschillende factoren. Zoals de afmetingen van de bestaande opening, de afwerking van de deur. Denk aan de vakverdeling, RAL-Kleur en de handgrepen. Daarnaast zijn de kosten voor het inmeten en monteren ook per regio verschillend. Deze kosten worden altijd berekend vanuit onze hoofdlocatie in Nunspeet.

Waarom een schuifdeur van Aluwdoors?


Onze aluminium frames zijn lichter dan een standaard stalen schuifdeur. Dit zorgt ervoor dat de schuifdeuren eenvoudig open en dicht gaan. Dankzij een softclose systeem (optioneel) remt de deur af vlak voor sluiten. Bovendien zijn de aluminium schuifdeuren net zo robuust en strak als stalen schuifdeuren, maar dan veel beter betaalbaar. Ervaar het zelf in onze showroom of stel uw ideale deur samen in onze configurator.

Stalen schuifdeur met glas


Onze stalen schuifdeuren leveren we standaard met blank glas - geproduceerd door de Saint Gobain group. Overigens heeft u ook de optie voor gekleurd glas in de kleuren brons, groen of grijs. Speelt privacy een grote rol dan is mat glas zeker een aanrader.

Veiligheid van glazen schuifdeuren


De meeste schuifdeuren van Aluwdoors zijn voorzien van gelaagd glas. Dit betekent dat de glasplaat bestaat uit twee lagen glas met daartussen een laag folie. Hierdoor is de kans op breken en barsten van de glazen deur klein. Mocht er toch iets gebeuren, dan breekt de glasplaat niet in stukken en blijven de scherven plakken aan de folielaag.

Uiterst sterk gehard glas

​​​​​​​

Zoals u hiernaast leest, leveren wij meestal gelaagd glas. Maar wij kunnen ook gehard veiligheidsglas leveren. Dit wordt vaker gebruikt in gekleurde ruiten bijvoorbeeld. Gehard glas is ontzettend sterk. Mocht er toch een schade ontstaan, dan breekt dit glas in kleine scherven die zo klein zijn dat de kans op een verwonding minimaal is.

Stalen schuifdeuren

Kan een stalen schuifdeur geplaatst worden aan een gipswand?De stalen schuifdeuren heeft niet veel nodig als het gaat om de bevestiging. De rail wordt aan het plafond bevestigd.

Dit moet uiteraard stevig genoeg zijn aangezien het een hangend systeem is. Over de gehele breedte moet er 4 cm diep geboord kunnen worden. Als het plafond van beton of hout is, is dit stevig genoeg. De zijpanelen van de schuifdeur worden tegen de wanden gezet. Deze worden dus niet vastgeschroefd. Voor ons is het dus geen probleem of de wanden van steen zijn of van gips, als het plafond maar stevig genoeg is.

grijze schuifdeuren

Plafond of wandmontage?


Mocht de schuifdeur aan de wand bevestigd worden is het natuurlijk wel belangrijk dat het stevig genoeg is. Bekijk bij twijfel gerust onze aandachtspunten. Mocht het zo zijn dat er veel scheefloop in de wand is, dan kunnen wij dit wegwerken met onze schuimrubbers en/of afwerk strips. Op de vloer wordt het paneel verlijmd. Mocht het zo zijn dat er sprake is van vloerverwarming, dan is dit bij de schuifdeuren geen enkel probleem. Wij hoeven hier niet te boren dus kan de vloerverwarming mooi doorgelegd worden

Uw eigen deur

Heeft u voldoende gelezen en voldoende inspiratie opgedaan? Hieronder kunt u uw eigen deur samenstellen zoals u het wenst. Kies allereerst een type deur en bijvoorbeeld of u zijpanelen wenst. Daarna kunt u aan de slag met het designen van de deur. Mocht u er niet helemaal uitkomen, laat het ons gerust weten.

Voorbeeld woonruimte met een Aluwdoors.com stalen deur
Voorbeeld woonkamer met een Aluwdoors.com stalen deur
Voorbeeld slaapkamer met een Aluwdoors.com stalen deur
Voorbeeld kantoor met een Aluwdoors.com stalen deur
Voorbeeld buitenverblijf met een Aluwdoors.com stalen deur
Voorbeeld badkamer met een Aluwdoors.com stalen deur
Voorbeeld woonruimte met een Aluwdoors.com stalen deur
Overlaag: Voorbeeld woonruimte met een Aluwdoors.com stalen deur
Prijsindicatie
0
excl. btw, excl montage en transport
0 incl. 0% btw

Afmeting

cm.
cm.

Aantal deuren

Breedte paneel

cm.
cm.
cm.
cm.
cm.
cm.

Aantal zijpanelen links

Aantal zijpanelen rechts

Breedte per zijpaneel

cm.
cm.
cm.
cm.
cm.
cm.
cm.
cm.

Aantal liggers

Aantal staanders

cm.
cm.
cm.
cm.

Ligger 1

cm.
cm.
cm.
cm.

Ligger 2

cm.
cm.
cm.
cm.

Ligger 3

cm.
cm.
cm.
cm.

Ligger 4

cm.
cm.
cm.
cm.

Ligger 5

cm.
cm.
cm.
cm.

Ligger 6

cm.
cm.
cm.
cm.

Aantal staanders zijpaneel

Zijpaneel links

cm.
cm.
cm.
cm.

Zijpaneel rechts

cm.
cm.
cm.
cm.

Kleur materiaal

KLEUR ALUMINIUM ZWART
KLEUR ALUMINIUM BRONS
KLEUR ALUMINIUM WIT
KLEUR ALUMINIUM ANTRACIET
KLEUR ALUMINIUM BEIGE
KLEUR ALUMINIUM GOLD
KLEUR ALUMINIUM GRIJS
KLEUR ALUMINIUM RAL

Kleur glas

GLAS BLANK
GLAS BRONS
GLAS GRIJS
GLAS MAT

Optie glas

Materiaalsoort bestaand kozijn

Handgreep

HANDGREEP HOEK
HANDGREEP BUIS
HANDGREEP BEUGEL
HANDGREEP KLINK 1
HANDGREEP GEEN

Type roede

T ROEDE
PLATTE ROEDE

Draairichting (DIN)

DRAAI LINKS
DRAAI RECHTS
DRAAI NTB

Schuifrichting (DIN)

SCHUIF LINKS
SCHUIF RECHTS
SCHUIF NTB

actievedeur

ACTIEVEDEUR LINKS
ACTIEVEDEUR RECHTS
ACTIEVEDEUR NTB

Sliding door option

Optie hoge onderdorpel

Optie valdorpel

Vergrendeling

Hoekkoker

Stabilisatiestang

Opmerking

Prijsindicatie totaal
0
excl. btw, excl montage en transport
0 incl. 0% btw

U ontvangt de offerte binnen 24 uur (werkdagen) in uw mailbox. De eventuele kosten voor het inmeten en monteren zijn afhankelijk van de plaats van montage, het is dus belangrijk dat u de plaats opgeeft waar de deur gemonteerd moet worden. Velden met een *


Vraag direct uw offerte op in onze configurator.

Veelgestelde vragen op een rij.

+-Ik heb vloerverwarming, hoe doen jullie dit?

Vloeverwarming is voor ons geen probleem. Wij plaatsen enkel een kleine geleider op de grond die we eventueel ook kunnen verlijmen. Heeft u zijpanelen naast uw deur? Geen probleem, die verlijmen we sowieso.

+-Leveren jullie de schuifdeur inclusief rail?
Ja, de rail zit uiteraard ook inbegrepen. Deze hangen wij tegen het plafond of aan de muur en wordt op lengte gemaakt zoals die in uw situatie moet zijn.
Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Download brochure Magazine aanvragen
Meer informatie?