​​​​​​​

Taatsdeurscharnier​​​​​​​

stalen taatsdeuren dubbel
taatsdeur zwart dubbel


De taatsdeur is een zeer populaire stalen deur. Bij Aluwdoors is het een van de meest populaire stalen deuren van dit moment. De taatsdeur staat bekend om de montage omdat de deur - in de meeste gevallen - in zowel de grond als vloer gemonteerd wordt. In dit kennisbank artikel leest u meer over de montage van de taatsdeur en de taatsdeurscharnier.


Wat is een taatsdeurscharnier?
De scharnier van een taatsdeur wordt zowel aan de bovenkant als onderkant van de taatdeur gemonteerd. In tegenstelling tot andere type deuren, is er geen kozijn nodig. De taatsdeur wordt gemonteerd in de vloer en het plafond, of in een verlaging van het plafond. Verder is het goed om te weten dat een taatsdeur roteert om een verticale as. Doordat de taatsdeur scharnieren heeft in het plafond en de vloer, kan de deur naar beide kanten openen. Aluwdoors zorgt voor de montage en bevestigt de taatsdeur stevig met schroeven. Ook zorgen wij voor voldoende speling tussen de taatsdeur, plafond en vloer. Vaak komt dit neer op tussen de 5 en 10 mm.


Type scharnieren voor taatsdeuren

Er zijn veel soorten scharnieren die gebruikt worden bij het plaatsen van een taatsdeur. Wij gebruiken een systeem dat 300 graden kan roteren. Daarbij wordt het taatsscharnier geplaatst in het paneel waardoor we niet diep hoeven te boren in de vloer. Het blok zit dus aan de onderkant van de deur, vandaar de hoge onderdorpel bij een taatsdeur. Het voordeel is dat we slechts 10 mm hoeven te boren waardoor u vrijwel altijd een taatsdeur kunt laten plaatsen. We hoeven in dat geval niet bang te zijn voor vloerverwarming.


Koop uw stalen taatsdeur bij Aluwdoors

Voor de meeste klanten van ons is informatie over de taatsdeurscharnier minder van belang, omdat wij alles opmeten en het vervolgens op de tekentafel leggen. De experts van Aluwdoors komen de stalen taatsdeur vakkundig plaatsen, zonder dat u hier omkijken naar heeft. Toch willen we het ook mogelijk maken om de stalen taatsdeur zelf te plaatsen. Kiest u voor deze optie? Dan geven wij u graag informatie hoe u dit het beste kunt doen. Wat uw wensen of behoeften ook zijn; voor een stalen deur bent u bij Aluwdoors aan het juiste adres. Kom snel langs in de showroom in Nunspeet of Mijdrecht en/of vraag een offerte aan via de website.

Komt u er niet helemaal uit? Stel hier eenvoudig uw vraag.

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Download brochure Magazine aanvragen
Meer informatie?