​​​​​​​

Veelgestelde vragen over stalen taatsdeuren

Stalen deur leer
vakverdeling taatsdeur


Op de webiste van Aluwdoors willen wij altijd zoveel mogelijk waardevolle informatie delen, omdat wij denken dat dit helpt bij het kiezen van de juiste stalen deur. Wij krijgen regelmatig vragen over onze scharnierdeuren, schuifdeuren, taatsdeuren en stalen wanden en ramen, Op deze pagina de FAQ van de stalen taatsdeur.Is er een kozijn nodig voor een taatsdeur?

Nee, dat is het bijzondere van een taatsdeur. De scharnieren worden namelijk in de bovenkant en onderkant van de deur geplaatst. Hiermee worden ze direct in de vloer en plafond gemonteerd. Dit zorgt ervoor dat er geen kozijnen nodig zijn en dat er verder geen deur aan uw muur gemonteerd hoeft te worden.


Is vloerverwarming mogelijk met een stalen deur?

Zeker, wij hoeven slechts 1 cm te boren vanaf bovenkant leefvloer. Dit betekend dat het vrijwel altijd kan aangezien in de meeste gevallen de vloerverwarming dieper ligt. Mocht u twijfelen en zelfs nog de mogelijkheid hebben rekening te houden met het leggen van de vloerverwarming, vraag dan bij ons een detailtekening op.

Wat zijn de voordelen van stalen taatsdeuren?

De stalen taatsdeuren van Aluwdoors hebben veel voordelen, ten opzichte van andere type stalen deuren. We sommen de voordelen graag voor u op:

  • De taatsdeur is kozijnloos. Dit bespaart ruimte en geeft een strakke uitstraling
  • Het scharnier draait twee kanten op en is daardoor zeer gemakkelijk in gebruik
  • De deur is voorzien van 'softclose' waardoor de deur zacht en geleidelijk achter u dicht valt
  • Er staat standaard een 'hold' op 90 graden. De deur blijft op deze wijdte open staan
  • Een taatsdeur heeft een totale draaicirkle van maar liefst 300 graden

Benieuwd naar alle voordelen van stalen taatsdeuren. Neem gerust contact met ons op.


Hoe zwaar is een stalen taatsdeur?

Onze taatsdeuren wegen normaal gesproken tussen de 40 en 60 kilogram. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, echter is dit wel aan te houden in de meeste gevallen. Dat betekent dat de deuren wat lichter in gebruik zijn dus ook automatisch iets gebruiksvriendelijker. Dit komt met name doordat wij aluminium gebruiken.


Dempt een stalen taatsdeur geluid?

Een taatsdeur van staal valt niet in een kozijn en is dus lastig af te sluiten. Hij kan eigenlijk niet goed op slot. Verder moet er voor onbelemmerd zwaaien altijd 5 mm tussen de deur en het kozijn blijven. Hierdoor dempt een stalen taatsdeur minder geluid dan andere typen stalen deuren, waarbij de deur in een kozijn valt. Echter heeft het wel een dempende functie. Wilt u dit zelf ervaren? Kom dan eens langs in onze showroom.


Hoeveel kost een stalen taatsdeur?

De prijs van een stalen taatsdeur is van een hoop dingen afhankelijk. Zo is het de vraag of u een zijpaneel wilt en of u er een wilt, of aan allebei de kanten een. Ook de vakverdeling bestaande uit staanders en liggers, spelen mee in de prijs. U kunt tussen de 0-4 staanders en liggers bij ons kiezen, en u heeft ook de keuze uit symmetrisch of a-symmetrisch. Weten hoeveel uw stalen taatsdeur kost? Ontdek het direct in onze stalen deur configurator.


Hoe ziet het proces eruit als ik een stalen taatsdeur koop bij Aluwdoors?

Het proces bestaat uit zes stappen. Het begint met een vrijblijvende offerte, die u bijvoorbeeld kunt opvragen via onze configurator. Vervolgens bespreken we uw wensen en meten we alles bij u op. Zijn de maten ingemeten? Dan ontvangt u van ons een glasheldere orderbevestiging en een voorbeeld van uw metalen deuren ter goedkeuring. Daarna maken wij de stalen deur voor u op maat in onze werkplaats. De stalen deuren komen we dan monteren op een dag dat het u uitkomt.

Komt u er niet helemaal uit? Stel hier eenvoudig uw vraag.

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Download brochure Magazine aanvragen
Meer informatie?