aluminium banner huiskamer

Aluminium deuren
bij Aluwdoors

Aluminium deuren zijn momenteel enorm populair. Dankzij hun staal look en strakke design passen ze in ieder modern interieur. Bovendien zijn aluminium deuren licht, voordelig geprijsd en in veel kleuren verkrijgbaar. Door onze speciale productiemethode produceren we bij Aluwdoors uw deuren nog sneller en bespaart u veel geld.


dubbele stalen schuifdeur

Wat is een aluminium deur?


Een aluminium deur is een stijlvolle, net afgewerkte deur die in veel woonruimtes goed staat. Door een groot oppervlakte aan glas laat de deur veel licht door en sluit het ruimten op een natuurlijke manier af. De mogelijkheden van aluminium zijn eindeloos en zowel geschikt voor stalen binnendeuren als buitendeuren. Denk bijvoorbeeld aan openslaande deuren of aluminium schuifdeuren. Deze kunnen worden uitgebreid met zijpanelen, roeden en handvatten die ze het uiterlijk geven van luxe, stalen ensuite deuren.

zwarte aluminium deur

Zwarte aluminium deur


Standaard leveren wij een zwarte aluminium deur met het profiel in RAL9005. Maar wist u dat de witte aluminium deur steeds populairder wordt? Daarnaast zijn de aluminium deuren ook te bestellen in het brons en bijna elke andere RAL-kleur. Het standaard glas in de deur is blank, maar ook dit is verkrijgbaar in het groen, grijs of brons. Voor extra privacy is het glas te matteren.

aluminium deur

Wat kost een aluminium deur?


De deuren van Aluwdoors zijn van aluminium en zijn daardoor licht in gebruik, makkelijk verplaatsbaar en een zeer betaalbaar alternatief voor stalen deuren. Stel eenvoudig uw aluminium deur samen en bereken de prijs van uw aluminium deur zodat u straks niet voor verrassingen komt te staan.

plaatsen stalen deuren

Hoe plaatst u een aluminium deur?


Zodra u de bestelling heeft geplaatst, kunt u de aluminium deuren door onze vakprofessionals laten plaatsen. Ver voordat de deuren worden geplaatst, zullen onze professionals bij u langskomen om de ruimten vakkundig in te meten. Zij zorgen ervoor dat de deuren altijd passend en mooi in de ruimte staan. Als u de deur liever zelf plaatst, sturen we u een uitgebreide installatiehandleiding toe zodat u goed ziet hoe u de deur plaatst.

Onderhoud van een aluminium deur​​​​​​​


De aluminium deuren van Aluwdoors hebben geen speciaal onderhoud nodig. Wilt u toch de ramen of het deurprofiel schoonmaken? Dan werkt een sopje natuurlijk altijd. De profielen zijn voorzien van een coating in RAL9005 waardoor vette vingers en zweethanden niet zichtbaar zijn. De deur is met een gerust hart te gebruiken dus! Voor welke deur kiest u? Een taatsdeur, scharnierdeur, of gaat u toch voor de schuifdeuren?


Heeft u nog vragen? Onder Veelgestelde vragen hebben we een opsomming gemaakt van de vragen die we vaak voorbij zien komen. Wilt u iets anders vragen? Mail ons dan op sales@aluwdoors.com.

aluminium deuren profiel
Stalen deuren

Verschil tussen stalen en aluminium deuren


In vergelijking met stalen deuren is aluminium lichter van gewicht, waardoor het ook gemakkelijker te installeren en te plaatsen is door onze vakmensen. Het is ook corrosiebestendig en heeft minder onderhoud nodig dan staal, omdat het niet roest.

​​​​​​​Bovendien is aluminium gemakkelijker te onderhouden dan bijvoorbeeld hout, omdat het niet hoeft te worden geschilderd. Ook zijn onze deuren goed beschermd tegen krassen en deuken, omdat ze voorzien worden van een poedercoating. Dit is een extra laagje bescherming voor het aluminium, waardoor ze extra lang meegaan.

stalen scharnierdeur

Energiezuinig


Wist u dat aluminium deuren ook uitstekende thermische isolatie bieden, waardoor ze energiezuiniger zijn dan stalen deuren? Dit betekent dat u ook nog eens geld bespaart op uw energierekening. Hoewel aluminium deuren iets duurder kunnen zijn dan houten deuren, bieden ze veel voordelen die het interessant maken om aluminium deuren te kopen.


Aluminium deuren bieden verder een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere materialen, waaronder staal, hout en deuren van vinyl. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste voordelen van aluminium deurenLevensverwachting​​​​​​​

Aluminium deuren hebben een lange levensduur en zijn duurzamer dan andere materialen. Ze hebben een levensverwachting van maximaal 45 jaar, terwijl PVC-U deuren een levensverwachting hebben van 25-35 jaar, afhankelijk van hoe u de deur onderhoudt. Dit betekent dat aluminium deuren een betere investering zijn op de lange termijn, omdat ze minder vaak hoeven te worden vervangen.

Onderhoud​​​​​​​

Aluminium deuren hebben weinig onderhoud nodig en zijn gemakkelijk schoon te maken. U hoeft de deur alleen af en toe af te nemen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Het materiaal is bestand tegen corrosie en roest, waardoor het ook een goede keuze is voor buitenruimtes, bijvoorbeeld voor een overkapping.

Milieuvriendelijk

Aluminium deuren zijn milieuvriendelijk en 100% recyclebaar. Ze kunnen worden gerecycled, zonder dat de kwaliteit van het aluminium erop achteruitgaat. Dit maakt deze type deuren een duurzame keuze. Ook speciaal voor de mensen die geven om het milieu en bij willen dragen aan schoner leefklimaat, is het kopen van aluminium deuren een uitstekende keuze.

Waarom aluminium kiezen voor een stalen binnendeur?


Bij Aluwdoors werken wij met aluminium omdat het simpelweg beter is dan staal. Aluminium is vriendelijker in gebruik dan een stalen binnendeur. In tegenstelling tot een aluminium binnendeur, is een stalen binnendeur erg zwaar en kan praktisch gezien niet altijd even handig zijn. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor iets dat zowel praktisch als onderhoudsvriendelijk is, terwijl het er ook mooi uitziet.

stalen binnendeur
schuifdeur grijs

Aluminium deuren van Aluwdoors bieden dé oplossing​​​​​​​
​​​​​​​
Aluminium deuren van Aluwdoors bieden hier de perfecte oplossing voor. De ranke, strakke metalen profielen geven jouw interieur net dat beetje meer. Daarnaast roest aluminium niet. De mogelijkheden van aluminium zijn eindeloos en zowel geschikt voor stalen binnendeuren als buitendeuren, denk bijvoorbeeld aan openslaande deuren of aluminium schuifdeuren.

Deze kunnen worden uitgebreid met zijpanelen, roeden en handvatten, die ze het uiterlijk geven van luxe, stalen ensuite deuren. Ook kunnen wij aluminium met computergestuurde machines bewerken, zodat uw deur uiterst strak wordt afgewerkt.

De voordelen van aluminium deuren bij Aluwdoors:

De deuren kunnen zowel modern als industrieel worden uitgevoerd.

Het materiaal is rank en strak omdat er niet wordt gelast. De profielen zijn 30mm breed.

De deuren zijn altijd symmetrisch en hebben geen kit, stopverf of glaslatten. Bovendien kunnen ze niet roesten.

De deuren zijn licht van gewicht, maar solide als geheel waardoor ze vriendelijk in gebruik zijn.

Door het automatische productieproces zijn de deuren voordeliger.

stalen scharnierdeur zwart

Kan Aluwdoors een aluminium deur plaatsen in een bestaand kozijn?

Aluwdoors kan een aluminium scharnierdeur in een bestaand kozijn plaatsen. Er zijn twee soorten kozijnen, een opdek-kozijn en een stomp-kozijn. Aluwdoors bekijkt per situatie wat de mogelijkheden zijn om de wensen van de klant te voldoen.


Scharnierdeur​​​​​​​

Onze scharnierdeuren worden altijd inclusief kozijn geleverd. Als u uw bestaande kozijn niet wilt verwijderen, plaatsen we het in een bestaand kozijn. Wat hierbij belangrijk is, is dat het bestaande kozijn een stomp kozijn is, met een diepte van 49mm. Als u benieuwd bent naar hoe een kozijn in een ander kozijn eruit ziet, kunt u de foto’s hiervan bij ons opvragen.


Opdekdeur​​​​​​​

Het is ook mogelijk om een kijkje te nemen bij onze opdekdeuren. Een opdekdeur valt namelijk gedeeltelijk op het kozijn, en wordt afgehangen met speciale paumelles. Het voordeel hiervan is dat er geen grote ingrepen in uw woning plaatsvinden, zoals het verwijderen van een kozijn. De opdekdeur plaatsen wij namelijk op het bestaande kozijn. Wij komen het bestaande kozijn bij u opmeten, zodat we de opdekdeur volledig op maat kunnen maken, en komen het vervolgens monteren.

Openslaande deuren van Aluminium


Openslaande deuren van Aluwdoors zijn dubbele deuren die naar buiten draaien. De openslaande deuren zijn een populaire optie vanwege hun duurzaamheid en de moderne uitstraling. Met de aluminium openslaande deuren kun je genieten van natuurlijk licht en een subtiele overgang tussen verschillende ruimtes. Openslaande deuren komen voor in allerlei situaties. Openslaande deuren kunt u op twee manieren uitvoeren, als taatsdeur en als scharnierdeur.

dubbele taatsdeur

Wat is goedkoper: staal of aluminium?

De kosten van aluminium en staal kunnen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zoals het specifieke type staal of aluminium, de hoeveelheid en de afwerking die vereist is, en natuurlijk de huidige vraag en aanbod op de markt. Staal is qua aanschaf normaal gesproken iets duurder dan een aluminium deur. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de bewerking van een stalen deur meer tijd kost.

stalen profielen

Verwerkingsproces staal en aluminium

Door de manier van produceren is de productietijd langer en gaat het hierdoor ook simpelweg iets meer kosten. Aluminium is qua materiaal duurder maar kan door middel van de productie bij Aluwdoors meestal voordeliger worden aangeboden. Wij werken namelijk met computergestuurde machines waardoor de productie sneller en daardoor ook voordeliger is.

Aluminium deuren kopen bij Aluwdoors
De deuren van Aluwdoors zijn van aluminium en zijn daardoor licht in gebruik, makkelijk verplaatsbaar en een zeer betaalbaar

alternatief voor stalen deuren. Stel eenvoudig uw aluminium deur samen en bereken de prijs van uw aluminium deur,
zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
Bekijk onze configurator, neem contact op, of kom gezellig langs in de showroom in Nunspeet. Deze vindt u aan de Voltweg 10.
Dit is dé plek om inspiratie op te doen, als u besluit nieuwe aluminium deuren te kopen.

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Download brochure Magazine aanvragen
Meer informatie?