.

.

.

.

...Alle artikelen


Hoe werkt een taatsdeur?

. Leestijd: 4 minuten

Dubbele taatsdeur met zijpanelen in een haardenzaak

Taatsdeuren, ook wel pivotdeuren genoemd, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden in moderne interieurs. Deze deuren hebben een uniek mechanisme dat zich onderscheidt van traditionele scharnierdeuren. Maar wat maakt deze deuren zo speciaal en hoe werken ze precies? Onze experts vertellen u er graag meer over.

Taatsdeur die een drankenhok afsluit met een groot heineken logo erop

Wat is een taatsdeur/pivot-deur?


Een taatsdeur is een deur die draait om een verticale as, meestal geplaatst aan de boven- en onderkant van de deur. Deze deuren zijn niet bevestigd aan de zijkanten, zoals traditionele scharnierdeuren, maar draaien om een speciaal mechanisme: het taatsscharnier of '''pivotscharnier''.

Oorsprong van de term ''Pivot''


Het woord ''pivot'' komt van het Franse woord ''pivot'', wat ''draaipunt'' betekent. Dit concept is essentieel voor de werking van de pivotdeur. Het draaipunt van de deur is uniek en maakt een brede opening en sluiting mogelijk zonder de ruimte die traditionele scharnierdeuren nodig hebben.

Detailfoto van het bevestigingspunt van een taatsdeur aan het plafond

Wat maakt een taatsdeur speciaal?


Het design en de functionaliteit van taatsdeuren bieden veel voordelen:

Flexibiliteit in ontwerp: Door de pivot-scharnieren kunnen grote deurafmetingen en -gewichten worden gerealiseerd, wat leidt tot flexibiliteit in de ontwerpmogelijkheden.
Een vloeiende beweging: Taatsdeuren hebben een soepele en stille draaibeweging, wat bijdraagt aan het comfort van het gebruik.

Dubbele taatsdeur met zijpanelen in een hoekopstelling

Hoe is een taatsdeur opgebouwd?


Een taatsdeur bestaat doorgaans uit een stalen frame met in het midden een glasplaat. Het profielwerk om het glas heen is cruciaal voor de stabiliteit van de deur. Bij Aluwdoors kiezen we bewust voor aluminium als type staal, omdat dit ervoor zorgt dat de deur niet te zwaar wordt en soepel open en dicht gaat.

Wat kost een taatsdeur?


De prijs van een taatsdeur is afhankelijk van de afmetingen, het gewicht en het gebruikte materiaal. Als indicatie kunt u denken aan prijzen vanaf ongeveer €1.200,-, maar dit kan variëren afhankelijk van de specifieke wensen en eisen. Omdat het heel erg lastig is om een inschatting te geven, zonder dat wij uw specifieke situatie kennen, hebben wij een configurator ontwikkeld. Zo ontwerpt u eenvoudig uw eigen taatsdeur, scharnierdeur, schuifdeur of opdekdeur. Precies zoals u het wilt.

Andere varianten


Er zijn verschillende soorten deuren beschikbaar voor uiteenlopende behoeften en esthetische voorkeuren. Ruimtebesparende deuren zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen voor toegankelijkheid, waardoor ze gemakkelijk geopend en gesloten kunnen worden vanuit een rolstoel. Taatsdeuren zijn een elegant en functioneel alternatief voor traditionele deuren, ideaal voor moderne woningen. Ze bieden een strak en minimalistisch uiterlijk dat goed past bij veel interieurstijlen.

Enkele taatsdeur in een creme kleur die middenin een hal geplaatst is

Ontwerp uw eigen stalen taatsdeuren met onze configurator


Bij Aluwdoors begrijpen we dat elke ruimte uniek is en een persoonlijke touch vereist. Daarom bieden we u de mogelijkheid om uw eigen stalen taatsdeur volledig naar wens te ontwerpen met onze gebruiksvriendelijke configurator. Of u nu op zoek bent naar een strak, modern ontwerp of een meer klassieke uitstraling, met onze tool kunt u elk detail aanpassen, van het soort glas tot de kleur van de afwerking. Begin vandaag nog met het creëren van een deur die perfect aansluit bij uw stijl en de sfeer van de ruimte.

Deel via: ​​​​​​​

Copyright © Aluwdoors

Meer weten over de voordelen van een
deur of wand van Aluwdoors?


Neem contact op of stel hieronder uw vraag, we vertellen u graag meer!

Ook interessant voor u?

.