.

.

.

.

...Alle artikelen


Wat is een taatsdeur?

. Leestijd: 3 minuten

dubbele taatsdeur bij een entree

Het installeren van een taatsdeur is eenvoudig en bovendien is de taatsdeur een zeer gebruiksvriendelijke deur. Doordat de deur geen kozijn heeft kan de taatsdeur twee kanten op scharnieren. Van u af en naar u toe.


De deuren zijn voorzien van een aluminium profiel met daarin gelaagd veiligheidsglas. Hierdoor bieden de deuren optimale transparantie en behoud u de lichtinval. Naast de voordelen van een taatsdeur is de installatie van de taatsdeur vrij eenvoudig. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over taatsdeuren, van wat ze zijn tot hoe u er één kunt plaatsen in uw eigen woning.

dubbele taatsdeur

Definitie van een taatsdeur


Een taatsdeur is een type scharnierdeur dat openzwaait door om een centrale as te draaien. De deuren zijn uitgerust met een mechanisme waarmee de deur in een hoek van maximaal 150 graden kan worden geopend. Het grote voordeel hiervan is dat u de opening maximaal kunt benutten. U kunt de taatsdeur vast zetten op 90 graden door een on-hold systeem wat zit verwerkt in de deur. Naast het on-hold systeem heeft een taatsdeur ook altijd een soft-close syteem. Dit zorgt ervoor dat wanneer u door de deur loopt, de deur altijd zachtjes sluit.

Hoe wordt de taatsdeur geïnstalleerd?


Het installeren van een taatsdeur is vrij eenvoudig, maar het is iets ingewikkelder dan het installeren van een gewone deur. Eerst moet u de deuropening opmeten om de breedte en hoogte van het profiel te bepalen. Daar moet wat speling vanaf gehaald worden omdat de deur twee kanten op kan scharnieren. Wij moeten bij de taatsdeur 4 cm in het plafond kunnen boren, dit moet dus stevig genoeg zijn. Heeft u vloerverwarming? Geen probleem, wij hoeven maar 1 cm in de vloer te boren waardoor dit vrijwel altijd mogelijk is.

Een monteur van Aluwdoors monteert de taatsdeur.

Waarom zou ik kiezen voor een taatsdeur?


Er zijn veel voordelen verbonden aan het aanschaffen van een taatsdeur in uw woning. Allereerst zijn taatsdeuren zeer gemakkelijk in de doorgang. Van welke kant u ook komt, u kunt de deur altijd voor u uitduwen en de deur valt zachtjes achter u dicht. Naast het gemak van gebruik is de taatsdeur ook echt een eyecatcher in uw woning en kan deze deur tegenwoordig niet meer ontbreken.

Aluminium taatsdeur met glas bij een houten trap.

Aluminium taatsdeur kopen


Bent u op zoek naar een taatsdeur voor in uw woning? Besluit dan om een stalen taatsdeur aan te schaffen. Dit kan bij Aluwdoors in Nunspeet. Onze experts van Aluwdoors geven u graag advies over de stalen (taats)deuren. Bent u het erover eens welke stalen deur het wordt? Dan komen de experts van Aluwdoors alles bij u opmeten. Daarna gaan ze aan de slag met het vervaardigen van uw nieuwe, exclusieve stalen deur. Als dit klaar is, krijgt u een seintje en wordt de deur vakkundig bij jou geplaatst. Liever de deur zelf plaatsen? Ook dat is mogelijk!

Waar moet ik op letten bij de installatie van een taatsdeur?


Voordat u de opening laat inmeten moet u ervoor zorgen dat de hele sparing gereed is. Dit betekent dat de leefvloer erin moet zitten en de muren gestuct moeten zijn. Wanneer dit gereed is, kan onze monteur de opening inmeten. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat wij 4 cm in het plafond moeten boren. Heeft u een gipsplafond? Laat uw situatie dan verstevigen zodat de montage goed en netjes kan verlopen.

Deel via: ​​​​​​​

Copyright © Aluwdoors

Meer weten over de voordelen van een
deur of wand van Aluwdoors?


Neem contact op of stel hieronder uw vraag, we vertellen u graag meer!

Ook interessant voor u?

.

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Download brochure Magazine aanvragen
Meer informatie?