Aluminium vouwwanden
bij Aluwdoors®

Met een aluminium buitenpui verlengt u het buitenseizoen. Door het toepassen van hoogwaardige materialen kunnen wij u een geweldig product garanderen.

Onze vouwdeuren zijn bij uitstek geschikt voor het dicht maken van een overdekt terras, veranda, tuinkamer of tuinlounge. De wanden hebben een afsluitende functie en beschutten tegen weer en wind. Door het toepassen van hoogwaardige materialen kunnen wij u een geweldig product garanderen. De vouwdeuren kenmerken zich visueel door hun 'steellook' uitstraling. De panelen zijn omkaderd met ranke, zwarte stijlen en de ramen eventueel opgedeeld met een roedeverdeling naar wens. Deze op het verleden geïnspireerde vormgeving wordt bij Aluwdoors gecombineerd met moderne, hedendaagse materialen en technieken.

Betaalbare luxe


De wanden zijn ontworpen voor het exterieur zoals plaatsing in veranda's en buitenverblijven waarin ze een afsluitende functie hebben en beschutten tegen weer en wind. Let wel; de vouwwanden zijn niet geïsoleerd en daarom niet geschikt ter vervanging van een buitendeur of buitenpui. Verder adviseren wij de vouwwanden niet binnen te gebruiken als afscheiding, hiervoor kunt u beter kijken naar schuifdeuren voor de woonkamer of naar stalen binnendeuren. Qua uitvoering bestaan er 3 verschillende opties: Vaste elementen, openslaande deuren en vouwende elementen met of zonder deur. Deze verschillende uitvoeringen zijn visueel identiek en kunnen binnen één configuratie bij elkaar gebruikt worden.

Vouwwand van Aluwdoors geplaatst in een veranda

Een duurzame oplossing met vele mogelijkheden


De vouwwanden van Aluwdoors hebben verschillende mogelijkheden. Of u nu de vaste ramen, openslaande deuren of de vouwwand kiest, het ziet er exact hetzelfde uit. U kunt bij wijze van spreken alleen aan de deurklink zien dat hij open kan. Het geheel is een prachtige eenheid. En het behoeft geen schilderwerk na een aantal jaar. Het aluminium is gecoat volgens Qualcoat-normen of geanodiseerd. Andere onderdelen zijn gemaakt van roestvrij- of duurzaam behandeld staal. De overige materialen zijn eveneens bestand tegen weer en wind.

Technische informatie


 • Maximum hoogte: 3000mm
 • Maximaal 5 tussenroeden met gelijke of vrije verdeling
 • ESG gehard blank veiligheidsglas gecombineerd met 'blinde' panelen
 • Wind- en waterwerende afdichtingen
 • Standaard in RAL9005 (zwart) structuurcoating
 • Loopdeur met klink en cilinderslot
 • Contradeur met ingebouwd espagnolet
 • Hangend systeem, gelagerde wielen in het bovenprofiel
 • Naar binnen of naar buiten te vouwen
 • Draairichting vrij te kiezen
 • Onder- en bovenprofiel mogelijk verzonken aan te brengen​​​​​​​​​​​​​​

+

Vouwwanden van
glas en aluminium


Aluminium is een modern, hoogwaardig metaal met zeer veel mogelijkheden. Het is bijzonder bruikbaar, duurzaam en milieuvriendelijk. Bij aluminium kozijnen is de benodigde techniek mooi weggewerkt. Een vouwwand met glas en aluminium combineert de inspirerende ontwerpen uit het verleden met moderne materialen en technieken.

+

De wanden zijn zeer
sterk en veilig


Een heftige storm is geen probleem voor de vouwwanden. Hoewel de profielen slank zijn is de stevigheid ruimschoots voldoende. De ruiten zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas. Vergelijkbaar met autoruiten die je alleen met een veiligheidshamer kunt breken. Je zou kunnen zeggen; veiliger en sterker dan nodig.

+

Ze hebben een
subtiel design


De vouwwand kenmerkt zich door het cleane, mimimalistische uiterlijk. De scharnieren zijn subtiel zoals bij de oude stalen ramen. Ook de deurklink en espagnoletten zijn bijzonder vormgegeven met een verwijzing naar het industriële ontwerp. Verder is alle techniek volledig weggewerkt in de raamstijlen en het framewerk.

+

En ze zijn zeer
​​​​​​​licht van gewicht


De panelen van de vouwwanden zijn relatief licht en daardoor weinig belastend voor de bouwconstructie. Ook is de bediening uiterst soepel. Het lage gewicht wordt bereikt door het lichte aluminium en bijzonder sterke, maar lichte glas.

Detailfoto van het sluitmechanisme van de vouwwand van Aluwdoors

Werking van de vouwwand


Bij de vouwwand zijn de afzonderlijke elementen scharnierend met elkaar verbonden. Als een vouwopstelling uit een oneven aantal elementen bestaat kan het eerst te openen element als deur gebruikt worden. De elementen zijn per twee te openen en te vouwen middels een espagnoletbediening. Alle gevouwen elementen vormen een pakket en schuiven op naar het laatste element (met de vaste draaipositie, vaak aan de muurzijde). Hierdoor is een vouwwand volledig te openen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld schuifwanden, waarbij altijd een gedeelte dicht blijft.

​​​​​​​

Onzichtbare techniek


De railprofielen van de Aluwdoors vouwwanden bevinden zich loodrecht onder en boven de elementen, en niet ernaast zoals bij veel vouwwanden.


De voordelen hiervan zijn dat de rails in gesloten toestand afgedekt zijn voor vervuiling, en de 'cleane look' waarbij allerlei technische componenten aan het zicht onttrokken zijn.

Toegang in het midden


Het is mogelijk om een links-vouwende opstelling te combineren met een rechts-vouwende opstelling zodat de toegang tot de vouwwanden in het midden begint; voorwaarde is dat beide opstellingen uit een even aantal elementen bestaan of uit een oneven aantal (dit heeft de voorkeur; door het 'openslaande deuren-effect'). De opening van de wand kan vooraf gekozen worden: naar binnen of naar buiten vouwend. Dit dient binnen een opstelling wel hetzelfde te zijn.

Komt u er niet helemaal uit? Stel hier eenvoudig uw vraag.

De kosten van
vouwwanden?


Benieuwd wat een vouwwand kost? De prijs van een vouwwand hangt af van o.a. afmetingen, het aantal deuren en eventuele opties. De configurator berekent eenvoudig een prijsindicatie o.b.v. uw wensen. U kunt ook telefonisch contact opnemen, wij helpen u graag!

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Download brochure Magazine aanvragen
Meer informatie?