.

.

.

.

...Alle artikelen


Aluminium binnendeuren van Aluwdoors

. Leestijd: 3 minuten

Openstaande aluminium scharnierdeur in keuken.

Aluminium binnendeuren zijn een populaire keuze voor veel huiseigenaren en interieurontwerpers. Ze zijn licht van gewicht, duurzaam en onderhoudsarm. Bovendien zijn ze estetisch aantrekkelijk en bieden ze een moderne uitstraling voor ieder interieur.


In dit artikel zullen we wat dieper ingaan op de steel look aluminium binnendeuren en het onderhoud ervan. Ook bespreken we de verschillende type aluminium binnendeuren en vertellen we wat de verschillen zijn tussen de aluminium binnendeuren.

Detailfoto van een hoekgreep met de kleur RAL1035.

Steel look aluminium binnendeuren


Een van de populairste trends op het gebied van aluminium binnendeuren is de look. Deze deuren zijn gemaakt van aluminium, maar hebben een stalen uitstraling dankzij een speciale afwerking. Dit geeft ze een industriële en moderne look, wat ze populair maakt in woningen met een minimalistische of industriële stijl. Steel look aluminium binndeuren zijn ook duurzaam en onderhoudsarm, net als andere aluminium deuren. Ze zijn licht van gewicht en gemakkelijk te openen en te sluiten. Dit maakt de deuren zeer praktisch.

Onderhoud aluminium binnendeuren


Het onderhoud van de stalen binnendeuren is relatief eenvoudig. Door ze goed te onderhouden, zorg je ervoor dat de stalen binnendeur zijn charme behoudt. Een van de belangrijkste dingen om te doen is het regelmatig schoonmaken van de deur. Gebruik hiervoor een milde zeep en een zachte doek om stof, vingerafdrukken en andere vlekken te verwijderen. Veeg de deur vervolgens af met een droge doek om elk resterend vocht op te nemen.

Zwarte aluminium binnendeur met zijpaneel, op de achtergrond zie je een kerstman staan.

Verschillende soorten aluminium binnendeuren


Er zijn verschillende soorten aluminium deuren die beschikbaar zijn, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen tussen de verschillende soorten aluminium deuren, die wij verkopen bij Aluwdoors.


  • Aluminium taatsdeuren: Aluminium taatsdeuren zijn deuren die op hun plaats blijven wanneer ze worden geopend en gesloten. De deuren hebben geen kozijn en bewegen vrij in de ruimte. Daarbij kunnen de deuren twee zijnden op draaien waardoor het echt een praktische deur is.
  • Aluminium scharnierdeuren: Aluminium scharnierdeuren zijn deuren die op scharnieren bevestigd zijn welke een kant op kunnen scharnieren. Ze kunnen naar links rechts worden geopend en zijn een populaire keuze voor veel huiseigenaren vanwege hun gemak en flexibiliteit. Aluminium scharnierdeuren zijn oook gemakkelijk te installeren en te onderhouden. De scharnierdeur is af te sluiten in een volledig gerubberd kozijn.
  • Aluminium schuifdeuren: Aluminium schuifdeuren zijn deuren die door middel van een rail naar links of rechts bewegen wanneer ze worden geopend en gesloten. Ze zijn een goede keuze voor ruimtes waar er beperkte ruimte is om een deur te openen en te sluiten, zoals in kleinere appartementen of huizen. De schuifdeuren hebben optioneel een softclose systeem waardoor de deuren zacht en geleidelijk achter u dichtvallen.
  • Aluminium opdekdeuren: Een aluminium opdekdeur is te herkennen doordat deze deur net niet helemaal in het kozijn valt. De opdekdeur valt geleidelijk over het kozijn. Hierdoor steken de randen van de stalen opdekdeur uit. In de deur bevinden zich gaten voor het afhangen ervan. Wanneer u een opdekdeur bij Aluwdoors afneemt, leveren wij een volledige nieuwe deur met nieuwe scharnieren. De opdekdeur wordt vervolgens geplaatst in uw bestaande opdekkozijn.
Weergave van de showroom van Aluwdoors in Nunspeet met allemaal losse deuren.

Aluminium binnendeur kopen bij Aluwdoors


Als u op zoek bent naar een duurzame en stijlvolle aluminium deur voor uw huis, dan bent u bij aluwdoors aan het juiste adres. Wij bieden u een uitegbreid assortiment aluminium deuren in verschillende stijlen en afwerkingen, om aan al uw wensen te voldoen. Ook worden al onze aluminium binnendeuren op maat gemaakt. Dit betekent dat wij altijd een exclusieve deur afleveren, van hoogwaardig aluminium. Meer weten? Gebruik onze ontwerptool of kom langs in onze showroom in Nunspeet/Mijdrecht.

Deel via: ​​​​​​​

Copyright © Aluwdoors

Meer weten over de voordelen van een
deur of wand van Aluwdoors?


Neem contact op of stel hieronder uw vraag, we vertellen u graag meer!

Ook interessant voor u?

.

+-Wat is een taatsdeur precies?
Een taatsdeur is een deur die draait op zijn verticale as. De deur heeft geen kozijn maar enkel een bevestiging op de grond en in het plafond. Dit zorgt voor een uiterst elegante uitstraling. Verder is het praktisch een hoog aangeschreven deur omdat de deur twee kanten opdraait. Wilt u meer weten over de taatsdeur, kijk dan hier!
+-Ik heb vloerverwarming, hoe doen jullie dit?
Geen zorgen, wij hoeven slechts 1 cm te boren vanaf bovenkant leefvloer. Dit betekent dat het vrijwel altijd kan aangezien in de meeste gevallen de vloerverwarming dieper ligt. Mocht u twijfelen en zelfs nog de mogelijkheid hebben rekening te houden met het leggen van de vloerverwarming, vraag dan bij ons een detailtekening op.
+-Wat gebeurd er met mijn plinten?
Hiervoor hebben wij twee oplossingen. Of de plint wordt ingezaagd of er wordt een profiel opgeplaatst zodat we een strakke aansluiting krijgen.
+-Heeft de taatsdeur een kozijn?
Nee, de taatsdeur is een deur die zonder kozijn in de sparing wordt geplaatst. Dit zorgt voor een elegante uitstraling en hierdoor kan de deur twee kanten opdraaien.
+-Waar moet mijn plafond aan voldoen?
Goede vraag; uw plafond moet stevig schroefbaar zijn. Bij gipsplaten adviseren wij minimaal 2x18 mm multiplex boven de gipsplaten aan te brengen. Bij stalen balken adviseren wij dat deze bekleed worden met 2x18 mm multiplex. Wij moeten namelijk minimaal 4 cm kunnen boren, hier is het dan ook opnieuw belangrijk dat er binnen deze afstand geen leidingen lopen.