Stalen taatsdeuren
bij Aluwdoors®

U bevindt zich hier:HomeTaatsdeuren

Wat stalen taatsdeuren speciaal maakt ten opzichte van bijv. stalen schuifdeuren zijn de scharnier-punten die de deur laten draaien om een verticale as.

Doorgaans is een taatsdeur strak, rustig en rank en zijn ze voorzien van een systeem dat de deur automatisch laat sluiten. De stalen taatsdeuren draaien soepel en zijn volledig onderhoudsvrij. Naast dat een taatsdeur een standaard ‘stalen deur’ is hebben taatsdeuren een rustieke uitstraling voor een moderne inrichting.De aluminium taatsdeuren van Aluwdoors scharnieren twee kanten op en zijn makkelijk in gebruik. Door het softclose systeem valt de deur altijd soepel achter u dicht.


In deze video legt Henk Jan Woudenberg van Aluwdoors het uit.

Wat is een taatsdeur?


Een taatsdeur is een deur die scharniert op een vast punt in het profiel. Deze deur heeft dus geen kozijn nodig waardoor de taatsdeur vrij in de ruimte lijkt te bewegen. De stalen taatsdeuren kunnen door middel van het speciale taatsscharnier twee kanten opdraaien. Het scharnier zit namelijk op 10 centimeter in het profiel en bij het openen van de deur draait er een hoek van 10 centimeter naar binnen toe. Aan dit ‘taatsend effect’ bij het openen van de deur dankt de taatsdeur zijn naam.

taatsdeuren

Verschillende mogelijkheden


Het toevoegen van een zijpaneel, roede en handvat draagt bij aan een mooie uitstraling van uw stalen deur. Door eventueel zijpanelen toe te voegen creëert u extra ruimte in uw woning of kantoor en krijgt u bijna een stalen ensuite deur look. Het kiezen voor een zijpaneel is een goede idee wanneer de opening naar de ruimte breder is dan 1 meter. De taatsdeur kan helemaal naar wens worden ingesteld door het aantal zijpanelen, roeden en handvatten te selecteren in de configurator.

Taatsdeuren
hebben
meerdere
voordelen:

De taatsdeur is kozijnloos. Dit bespaart ruimte en geeft een strakke uitstraling.

Het scharnier draait twee kanten op en is daardoor zeer gemakkelijk in gebruik.

De deur is voorzien van 'softclose' waardoor de deur zacht dicht valt.

Er staat standaard een 'hold' op 90 graden. De deur blijft op deze wijdte open staan.

Een taatsdeur heeft een totale draaicirkel van maar liefst 300 graden.

Komt u er niet helemaal uit? Stel hier eenvoudig uw vraag.

taatsdeur op maat

Een taatsdeur op maat


Om de eigen deur te maken is personaliseren een belangrijk onderdeel van het aankoopproces. Indien u het profiel in een andere kleur wilt, kunt u naast het standaard zwart (RAL9005) kiezen uit wit, brons of een bijna elke andere RAL-kleur. Denk overigens bij het samenstellen van de deur ook aan de verschillende handgrepen, vakverdeling en de kleur van het glas die u naar wens kunt aanpassen. Neem gerust contact met ons op zodat we samen zoeken naar de beste oplossing. Voor meer ideeën kijkt u in ons fotoboek of houdt u onze social media kanalen in de gaten.


Wat zijn de afmetingen
van een taatsdeur?


Het metalen profiel van de taatsdeur is 30 mm breed waarbij beide kanten van onze aluminium deuren gelijk blijven. De hoogte en breedte van een taatsdeur zijn maatwerk. In de configurator kunt u zelf uw deur samenstellen met de gewenste hoogte en breedte waarbij u direct het aantal zijpanelen, roeden en handvatten selecteert. Alle deuren zijn standaard uitgerust met 6 mm dik veiligheidsglas. Doordat zichtbare lassen ontbreken, hebben de deuren van Aluwdoors een strakke uitstraling.


Hoe plaatst u een
taatsdeur?

​​​​​​​

Op het moment dat u de deur bestelt, heeft u de keuze om de taatsdeur na productie door onze professionele monteurs te laten installeren. Voorafgaand aan de plaatsing komt er een inmeetmoment bij u thuis zodat de monteurs zeker weten dat de deur goed past in de ruimte die u voor ogen heeft. Indien u liever zelf de deur plaatst, sturen we u de installatiehandleiding zodat u goed ziet hoe u een stalen taatsdeur plaatst. Heeft u meer vragen? Kijk bij veelgestelde vragen of e-mail naar sales@aluwdoors.com


Veelgestelde vragen op een rij.

+-Wat is een taatsdeur precies?
Een taatsdeur is een deur die draait op zijn verticale as. De deur heeft geen kozijn maar enkel een bevestiging op de grond en in het plafond. Dit zorgt voor een uiterst elegante uitstraling. Verder is het praktisch een hoog aangeschreven deur omdat de deur twee kanten opdraait. Wilt u meer weten over de taatsdeur, kijk dan hier!
+-Ik heb vloerverwarming, hoe doen jullie dit?
Geen zorgen, wij hoeven slechts 1 cm te boren vanaf bovenkant leefvloer. Dit betekent dat het vrijwel altijd kan aangezien in de meeste gevallen de vloerverwarming dieper ligt. Mocht u twijfelen en zelfs nog de mogelijkheid hebben rekening te houden met het leggen van de vloerverwarming, vraag dan bij ons een detailtekening op.
+-Wat gebeurd er met mijn plinten?
Hiervoor hebben wij twee oplossingen. Of de plint wordt ingezaagd of er wordt een profiel opgeplaatst zodat we een strakke aansluiting krijgen.
+-Heeft de taatsdeur een kozijn?
Nee, de taatsdeur is een deur die zonder kozijn in de sparing wordt geplaatst. Dit zorgt voor een elegante uitstraling en hierdoor kan de deur twee kanten opdraaien.
+-Waar moet mijn plafond aan voldoen?
Goede vraag; uw plafond moet stevig schroefbaar zijn. Bij gipsplaten adviseren wij minimaal 2x18 mm multiplex boven de gipsplaten aan te brengen. Bij stalen balken adviseren wij dat deze bekleed worden met 2x18 mm multiplex. Wij moeten namelijk minimaal 4 cm kunnen boren, hier is het dan ook opnieuw belangrijk dat er binnen deze afstand geen leidingen lopen.
Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Magazine aanvragen
Meer informatie?