Stalen taatsdeuren
bij Aluwdoors®

Wat stalen taatsdeuren speciaal maakt ten opzichte van bijv. stalen schuifdeuren zijn de scharnier-punten die de deur laten draaien om een verticale as.

Doorgaans is een taatsdeur strak, rustig en rank en zijn ze voorzien van een systeem dat de deur automatisch laat sluiten. De stalen taatsdeuren draaien soepel en zijn volledig onderhoudsvrij. Naast dat een taatsdeur een standaard ‘stalen deur’ is hebben taatsdeuren een rustieke uitstraling voor een moderne inrichting.


Hoe wordt een stalen taatsdeur gemaakt?

Een stalen taatsdeur is natuurlijk op allerlei verschillende manier samen te stellen.
​​​​​​​Dit gaat dan wel met name om het design. De deur zelf wordt altijd op dezelfde manier gemaakt. Nadat wij bij u thuis de opening hebben opgemeten, kunnen wij de deuren uitwerken waarna we de profielen kunnen produceren.


De profielen worden geproduceerd door CNC-machines waardoor we snel kunnen produceren. Het scharnier is hierin wel te verplaatsen. Standaard wordt het draaipunt op 10,5 cm bepaald maar u kunt dit ook groter maken omdat de deur bijvoorbeeld heel breed is. Daarna assembleren we de taatsdeur. De profielen worden geplaatst maar ook de roedeverdeling wordt op de juiste manier verwerkt. Op deze manier is uw deur helemaal af en klaar voor montage.


Vindt u het leuk om te kijken hoe we onze deuren maken? Wij lopen graag met u een rondje door de fabriek tijdens uw showroombezoek dus kom gerust langs in Nunspeet!

Wat is een taatsdeur?


Een taatsdeur is een deur die scharniert op een vast punt in het profiel. Deze deur heeft dus geen kozijn nodig waardoor de taatsdeur vrij in de ruimte lijkt te bewegen. De stalen taatsdeuren kunnen door middel van het speciale taatsscharnier twee kanten opdraaien. Het scharnier zit namelijk op 10 centimeter in het profiel en bij het openen van de deur draait er een hoek van 10 centimeter naar binnen toe. Aan dit ‘taatsend effect’ bij het openen van de deur dankt de taatsdeur zijn naam.

taatsdeuren
zwarte taatsdeuren

Hoe werkt een taatsscharnier?


Een taatsdeur is een deur zonder kozijn. De deur wordt altijd gemonteerd in een strak afgewerkte opening. Doordat de taatsdeur gemonteerd wordt zonder kozijn kan de deur twee kanten opdraaien. Naast dat de taatsdeur twee kanten open kan draaien is de taatsdeur altijd voorzien van een soft-close systeem. Dit zorgt ervoor dat de deur altijd zacht en geleidelijk achter u dichtvalt.

taatsdeuren kleur

On-hold en softclose systeem

​​​​​​​

Ook heeft de taatsdeur een on-hold systeem. Hiermee kunt u de deur open zetten op 90 graden. U kunt de deur zelfs verder draaien tot 150 graden, waarnaar de deur altijd dicht valt in de soft-close. Al deze systemen en scharnieren zitten verwerkt in de hoge onderdorpel van de deur. Het grote voordeel is dat we het systeem hebben verwerkt in de onderdorpel. Hierdoor hoeven we maar 1 cm te boren in de vloer. Het is belangrijk dat we wel echt 1 cm kunnen boren. Kijk daarom goed hoe diep de vloerverwarming ligt, bij het infrezen ligt de vloerverwarming bijvoorbeeld iets hoger. In het plafond boren we 4 cm diep. Het is daarom belangrijk dat daar verder geen leidingen lopen.

Verschillende mogelijkheden


Het toevoegen van een zijpaneel, roede en handvat draagt bij aan een mooie uitstraling van uw stalen deur. Door eventueel zijpanelen toe te voegen creëert u extra ruimte in uw woning of kantoor en krijgt u bijna een stalen ensuite deur look. Het kiezen voor een zijpaneel is een goede idee wanneer de opening naar de ruimte breder is dan 1 meter. De taatsdeur kan helemaal naar wens worden ingesteld door het aantal zijpanelen, roeden en handvatten te selecteren in de configurator.

Stalen taatsdeur

Waarom een stalen taatsdeur kopen?


Allereerst is de taatsdeur een enorm gebruiksvriendelijke deur. Doordat de deur twee kanten op kan scharnieren kunt u de deur altijd voor u uit duwen. Daarnaast valt de deur altijd zacht achter u dicht door het soft-close systeem wat verwerkt zit in de deur.

Wij gebruiken aluminium van zeer hoge kwaliteit. Verder worden de profielen altijd gecoat in een gewenste RAL-kleur. Wij gebruiken de beste poedercoating, genaamd Axalta. Deze poedercoating wordt er op gebakken en blijft ook goed zitten. Mocht u met een pen op het profiel krassen dan krast de pen weg in plaats van de coating. Mocht het nou wel gebeuren dat er een stukje uit het profiel beschadigd is, dan kunt u een RAL stift bij ons bestellen in de juiste kleur. Zo kunt u het profiel aanstippen en is het weer een mooi geheel.

Hoe zit het met de vloerverwarming?

​​​​​​​

Doordat wij bij onze taatsdeuren maar 1 cm diep hoeven te boren in de vloer, is het vrijwel altijd mogelijk om de deur te bevestigen in combinatie met vloerverwarming. Daarnaast boren wij de deur 4 cm diep in het plafond voor een goede stevigheid. Doordat onze deuren van aluminium worden gemaakt zijn de deuren licht in gewicht maar oersterk. Hierdoor is de deur ook gemakkelijk te monteren.

Ontwerp en design


Het design van de deur kunt u helemaal kiezen naar uw wens. Zo kunnen wij onder andere de deuren laten coaten in alle klassieke RAL-kleuren en heeft u de keuze uit een vakverdeling naar wens. Dit alles zorgt ervoor dat de metalen taatsdeuren toe te passen zijn in ieder interieur! In onze showroom kunt u de mogelijkheden samen doornemen met een van onze specialisten.


De aluminium taatsdeuren van Aluwdoors scharnieren twee kanten op en zijn makkelijk in gebruik. Door het softclose systeem valt de deur altijd soepel achter u dicht.


In deze video legt Henk Jan Woudenberg van Aluwdoors het uit.

Taatsdeuren
hebben
meerdere
voordelen:

De taatsdeur is kozijnloos. Dit bespaart ruimte en geeft een strakke uitstraling.

Het scharnier draait twee kanten op en is daardoor zeer gemakkelijk in gebruik.

De deur is voorzien van 'softclose' waardoor de deur zacht dicht valt.

Er staat standaard een 'hold' op 90 graden. De deur blijft op deze wijdte open staan.

Een taatsdeur heeft een totale draaicirkel van maar liefst 300 graden.

Komt u er niet helemaal uit? Stel hier eenvoudig uw vraag.

taatsdeur op maat

Een taatsdeur op maat


Om de eigen deur te maken is personaliseren een belangrijk onderdeel van het aankoopproces. Indien u het profiel in een andere kleur wilt, kunt u naast het standaard zwart (RAL9005) kiezen uit wit, brons of een bijna elke andere RAL-kleur. Denk overigens bij het samenstellen van de deur ook aan de verschillende handgrepen, vakverdeling en de kleur van het glas die u naar wens kunt aanpassen. Neem gerust contact met ons op zodat we samen zoeken naar de beste oplossing. Voor meer ideeën kijkt u in ons fotoboek of houdt u onze social media kanalen in de gaten.


Wat zijn de afmetingen
van een taatsdeur?


Het metalen profiel van de taatsdeur is 30 mm breed waarbij beide kanten van onze aluminium deuren gelijk blijven. De hoogte en breedte van een taatsdeur zijn maatwerk. In de configurator kunt u zelf uw deur samenstellen met de gewenste hoogte en breedte waarbij u direct het aantal zijpanelen, roeden en handvatten selecteert. Alle deuren zijn standaard uitgerust met 6 mm dik veiligheidsglas. Doordat zichtbare lassen ontbreken, hebben de deuren van Aluwdoors een strakke uitstraling.


Hoe plaatst u een
taatsdeur?

​​​​​​​

Bij Aluwdoors kunt u ervoor kiezen om alles door ons te laten verzorgen. Wij hebben eigen monteurs die dagelijks bij klanten projecten opleveren. Van tevoren komt er eerst een collega langs om de situatie in te meten, na het inmeten duurt het zo'n 4-6 weken totdat er gemonteerd wordt. Wij doen dit door heel Nederland. Indien u liever zelf de deur plaatst, sturen we u de installatiehandleiding zodat u goed ziet hoe u een stalen taatsdeur plaatst. Heeft u meer vragen? Kijk bij veelgestelde vragen of e-mail naar sales@aluwdoors.com


montage taatsdeur

Zit de montage inbegrepen bij het kopen van een stalen taatsdeur?

Ja, wij offreren onze deuren in principe altijd inclusief de kosten voor het meten en monteren tenzij duidelijk anders aangegeven. Het is wel mogelijk om deze diensten zelf uit te voeren maar wij adviseren het wel door ons te laten doen. Wij werken namelijk echt met onze eigen mensen die hierin veel ervaring hebben. Daarbij valt u dan ook onder de montagegarantie want het is logischerwijs onze verantwoordelijkheid dat het netjes gemonteerd wordt.

taatsdeur met zijlicht

Zelf monteren?


Mocht u het toch graag zelf willen doen? Wij sturen u dan een duidelijke montagehandleiding zodat u het helemaal zelf kunt uitvoeren. De deuren kunnen wij natuurlijk wel leveren maar het is ook mogelijk deze af te halen in Nunspeet. Keuze genoeg voor u als klant. Twijfelt u wat u moet kiezen? Bel ons gerust om even te overleggen over uw situatie zodat we de juiste keuze maken.

Voorbeelden van onze stalen deuren


De stalen taatsdeuren van Aluwdoors kunnen worden toegepast in bijna iedere situatie.

De taatsdeur is inmiddels door ons geplaatst in verschillende soorten gebouwen zoals restaurants, kantoren, showrooms en woningen. De taatsdeur is op meerdere manieren op te stellen, een enkele taatsdeur en een dubbele taatsdeur bijvoorbeeld.

Taatssysteem


De enkele taatsdeur wordt voornamelijk geplaatst van hal naar woonkamer omdat het een enorm gebruiksvriendelijke deur is. De taatsdeuren kunnen namelijk twee kanten op scharnieren waardoor u de deur altijd voor u uit kunt duwen. De dubbele taatsdeuren worden geplaatst om grote openingen te creëren en/of af te sluiten.

Zijpanelen taatsdeur


Daarnaast kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld zijpanelen toe te voegen. De zijpanelen zorgen ervoor dat u de ruimte kunt opvullen en/of een hoek te creëren wat veel licht doorlaat. Doordat Aluwdoors werkt met glas en aluminium zijn de profielen smal en rank en laten de deuren veel licht door. Hierdoor zijn de deuren vrijwel toe te passen in ieder interieur. U kunt de deur helemaal zelf samenstellen en dus een strakke uitstraling creëren of juist een wat industriële uitstraling! Bel of mail gerust om de mogelijkheden op te vragen of door te nemen.

Uw eigen deur

Heeft u voldoende gelezen en voldoende inspiratie opgedaan? Hieronder kunt u uw eigen deur samenstellen zoals u het wenst. Kies allereerst een type deur en bijvoorbeeld of u zijpanelen wenst. Daarna kunt u aan de slag met het designen van de deur. Mocht u er niet helemaal uitkomen, laat het ons gerust weten.

Voorbeeld woonruimte met een Aluwdoors.com stalen deur
Voorbeeld woonkamer met een Aluwdoors.com stalen deur
Voorbeeld slaapkamer met een Aluwdoors.com stalen deur
Voorbeeld kantoor met een Aluwdoors.com stalen deur
Voorbeeld buitenverblijf met een Aluwdoors.com stalen deur
Voorbeeld badkamer met een Aluwdoors.com stalen deur
Voorbeeld woonruimte met een Aluwdoors.com stalen deur
Overlaag: Voorbeeld woonruimte met een Aluwdoors.com stalen deur
Prijsindicatie
0
excl. btw, excl montage en transport
0 incl. 0% btw

Afmeting

cm.
cm.

Aantal deuren

Breedte paneel

cm.
cm.
cm.
cm.
cm.
cm.

Aantal zijpanelen links

Aantal zijpanelen rechts

Breedte per zijpaneel

cm.
cm.
cm.
cm.
cm.
cm.
cm.
cm.

Aantal liggers

Aantal staanders

cm.
cm.
cm.
cm.

Ligger 1

cm.
cm.
cm.
cm.

Ligger 2

cm.
cm.
cm.
cm.

Ligger 3

cm.
cm.
cm.
cm.

Ligger 4

cm.
cm.
cm.
cm.

Ligger 5

cm.
cm.
cm.
cm.

Ligger 6

cm.
cm.
cm.
cm.

Aantal staanders zijpaneel

Zijpaneel links

cm.
cm.
cm.
cm.

Zijpaneel rechts

cm.
cm.
cm.
cm.

Kleur materiaal

KLEUR ALUMINIUM ZWART
KLEUR ALUMINIUM BRONS
KLEUR ALUMINIUM WIT
KLEUR ALUMINIUM ANTRACIET
KLEUR ALUMINIUM BEIGE
KLEUR ALUMINIUM GOLD
KLEUR ALUMINIUM GRIJS
KLEUR ALUMINIUM RAL

Kleur glas

GLAS BLANK
GLAS BRONS
GLAS GRIJS
GLAS MAT

Optie glas

Materiaalsoort bestaand kozijn

Handgreep

HANDGREEP HOEK
HANDGREEP BUIS
HANDGREEP BEUGEL
HANDGREEP KLINK 1
HANDGREEP GEEN

Type roede

T ROEDE
PLATTE ROEDE

Draairichting (DIN)

DRAAI LINKS
DRAAI RECHTS
DRAAI NTB

Schuifrichting (DIN)

SCHUIF LINKS
SCHUIF RECHTS
SCHUIF NTB

actievedeur

ACTIEVEDEUR LINKS
ACTIEVEDEUR RECHTS
ACTIEVEDEUR NTB

Sliding door option

Optie hoge onderdorpel

Optie valdorpel

Vergrendeling

Hoekkoker

Stabilisatiestang

Opmerking

Prijsindicatie totaal
0
excl. btw, excl montage en transport
0 incl. 0% btw

U ontvangt de offerte binnen 24 uur (werkdagen) in uw mailbox. De eventuele kosten voor het inmeten en monteren zijn afhankelijk van de plaats van montage, het is dus belangrijk dat u de plaats opgeeft waar de deur gemonteerd moet worden. Velden met een *


Veelgestelde vragen op een rij.

+-Wat is een taatsdeur precies?
Een taatsdeur is een deur die draait op zijn verticale as. De deur heeft geen kozijn maar enkel een bevestiging op de grond en in het plafond. Dit zorgt voor een uiterst elegante uitstraling. Verder is het praktisch een hoog aangeschreven deur omdat de deur twee kanten opdraait. Wilt u meer weten over de taatsdeur, kijk dan hier!
+-Ik heb vloerverwarming, hoe doen jullie dit?
Geen zorgen, wij hoeven slechts 1 cm te boren vanaf bovenkant leefvloer. Dit betekent dat het vrijwel altijd kan aangezien in de meeste gevallen de vloerverwarming dieper ligt. Mocht u twijfelen en zelfs nog de mogelijkheid hebben rekening te houden met het leggen van de vloerverwarming, vraag dan bij ons een detailtekening op.
+-Wat gebeurd er met mijn plinten?
Hiervoor hebben wij twee oplossingen. Of de plint wordt ingezaagd of er wordt een profiel opgeplaatst zodat we een strakke aansluiting krijgen.
+-Heeft de taatsdeur een kozijn?
Nee, de taatsdeur is een deur die zonder kozijn in de sparing wordt geplaatst. Dit zorgt voor een elegante uitstraling en hierdoor kan de deur twee kanten opdraaien.
+-Waar moet mijn plafond aan voldoen?
Goede vraag; uw plafond moet stevig schroefbaar zijn. Bij gipsplaten adviseren wij minimaal 2x18 mm multiplex boven de gipsplaten aan te brengen. Bij stalen balken adviseren wij dat deze bekleed worden met 2x18 mm multiplex. Wij moeten namelijk minimaal 4 cm kunnen boren, hier is het dan ook opnieuw belangrijk dat er binnen deze afstand geen leidingen lopen.
Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Download brochure Magazine aanvragen
Meer informatie?