Stalen binnendeur met glas


Bij een mooie, strakke inrichting past een stalen binnendeur met glas. In tegenstelling tot de zware, stalen deur als vanouds is de aluminium binnendeur van Aluwdoors betaalbaar en makkelijk in gebruik.

Hoe kiest u een goede stalen binnendeur?

Stalen binnendeuren zijn razend populair. Niet zo gek, want ze zorgen voor een mooie verdeling van ruimtes. Ook zorgen stalen deuren met glas voor een goede lichtinval en maken ze ruimtes optisch aantrekkelijker. Bij Aluwdoors helpen we u graag met het vinden van een goede stalen binnendeur. Daarom bespreken we graag waar u op moet letten bij het kiezen en kopen van een stalen binnendeur. Ook vertellen we u meer over de opties van Aluwdoors.

stalen deur met glas
stalen binnendeur met glas

Waar moet u op letten bij het kopen van een stalen binnendeur?


Hier zijn enkele zaken waarmee u rekening mee moet houden bij het kiezen van een goede stalen binnendeur:

Dikte en veiligheid

Dikte: De dikte van het glas is belangrijk. Wij gebruiken 6mm glas in onze taatsdeuren, opdekdeuren en schuifdeuren en 10mm glas in onze scharnierdeuren

Veiligheidseigenschappen: Is het glas doorvalveilig? Hebben de deuren een softclose? Allerlei vragen die over de veiligheid gaan. Wij gebruiken gelaagd veiligheidsglas, hier zit een folie tussen het glas om tijdens het breken veilig te maken. Ook is het bijvoorbeeld het systeem van een taatsdeur voorzien van een softclose zodat de deur rustig dicht valt. Kom dit gerust eens bekijken in de showroom.

Stijl en prijs

Stijl: Stalen deuren zijn er in verschillende stijlen, zodat u er altijd een vindt die bij het interieur van uw huis past. Wilt u een stalen deur op maat? Kies dan voor Aluwdoors. In onze werkplaats in Nunspeet maken we alle stalen deuren op maat.

Prijs: Stalen deuren kunnen in prijs variëren van een paar honderd tot enkele duizenden euro's. Het is belangrijk om een budget vast te stellen, voordat u een stalen deur aanschaft. Zodat u deze factoren heeft overwogen, kunt u beginnen met het shoppen voor een stalen binnendeur.

stalen binnendeur


metalen binnendeur


Welke stalen binnendeuren verkopen we bij Aluwdoors?

Stalen taatsdeuren: Taatsdeuren zijn scharnierend op een vast punt in het profiel. Ze hebben geen kozijn nodig, wat de indruk wekt dat de deur vrij in de ruimte beweegt. Deze deuren kunnen door het speciale taatsscharnier in beide richtingen zwaaien. Het scharnier bevindt zich 10 cm in het profiel en wanneer de deur wordt geopend, zwaait er een hoek van 10cm naar binnen. Taatsdeuren zijn strak, rustig en slank, en zijn voorzien van een systeem dat de deur automatisch sluit. Ze geven een rustieke uitstraling voor een modern interieur.

Stalen schuifdeuren: Stalen schuifdeuren hebben geen kozijn nodig en worden in een afgewerkte opening geplaatst. Deze zouden een goede keuze kunnen zijn als u geen ruimte heeft voor deuren die naar buiten zwaaien.

Stalen scharnierdeuren: Stalen scharnierdeuren worden altijd met hun eigen kozijn geplaatst. Als u een stomp-kozijn heeft, kan Aluwdoors ook een kozijn in een kozijn plaatsen. Het glas in de scharnierdeuren is 10mm dik. Als u een tochtige hal heeft, is een scharnierdeur een goede keuze.

Metalen taatsdeur

Stalen taatsdeuren
Stalen taatsdeuren worden meestal aanbevolen in de volgende scenario's:

- U wilt een deur die erg gebruiksvriendelijk is, omdat u de deur altijd voor u uit kunt duwen. De deur valt altijd zacht achter u dicht door het soft-close systeem dat in de deur is geïntegreerd.
- Uw vloer heeft vloerverwarming. Aluwdoors hoeft slechts 1 cm diep in de vloer te boren, waardoor het mogelijk is om de taatsdeur te bevestigen in combinatie met vloerverwarming.
- U wilt een deur met een modern en strak design die ruimte bespaart en makkelijk te gebruiken is. Het ontwerp van de deur kan volledig naar uw voorkeur worden aangepast. Aluwdoors

hoe maak je een stalen deur

Verwerkingsproces

Van de stalen deuren van Aluwdoors


Stalen taatsdeuren worden gemaakt in een vrij standaard proces. Nadat we de opening bij u thuis hebben opgemeten, kunnen we de deuren uittekenen en vervolgens de profielen produceren. De profielen worden geproduceerd door CNC-machines, hierbij wordt het aluminium op maat gemaakt. Het draaipunt wordt standaard bepaald op 10.5 cm, maar u kunt het groter maken als de deur erg breed is. Daarna monteren we de taatsdeur. De profielen worden dan geplaatst, evenals de roedeverdeling. De taatsdeur en onze experts zijn vervolgens klaar om de taatsdeur bij u te plaatsen.

stalen schuifdeuren

Stalen schuifdeuren

Stalen schuifdeuren worden meestal aanbevolen in de volgende scenario's:

Ruimtebesparing: Stalen schuifdeuren zijn ideaal wanneer de ruimte beperkt is en uitslaande deuren niet mogelijk is. Dankzij het schuifsysteem nemen ze geen extra ruimte in beslag bij het openen of sluiten.
Modern ontwerp: Door hun grote glasoppervlak en slanke profielen passen stalen schuifdeuren uitstekend in moderne interieurs. Ze laten veel licht door en kunnen en opvallend element zijn in woonkamers, keukens of hallen.
Flexibele installatie: Net als stalen taatsdeuren hebben stalen schuifdeuren geen kozijn nodig en worden ze in een afgewerkte sparing geplaatst. Dit betekent dat ze kunnen worden aangepast aan verschillende ruimtes en ontwerpen.

Stalen scharnierdeuren​​​​​​​

Stalen scharnierdeuren worden meestal aanbevolen in de volgende scenario's:

Ruimtes met tocht: Stalen scharnierdeuren zijn een goede keuze voor ruimtes die last hebben van tocht. Door de aard van hun constructie kunnen ze helpen om tocht te beperken.
Ruimtes met beperkte zijruimte: Als er niet genoeg ruimte is voor uitslaande deuren, zoals schuifdeuren of taatsdeuren, dan zijn scharnierdeuren een goede optie, omdat ze niet veel zijruimte nodig hebben om te kunnen openen en sluiten.
Aanpassingen aan bestaande kozijnen: Als u al een bestaand kozijn heeft, zoals een stomp kozijn, kan een stalen scharnierdeur daar makkelijk in geplaatst worden. Wel plaatsen we daar altijd ons kozijn in. Het glas in deze deuren is 10 mm dik, wat zorgt voor een robuust en duurzaam geheel.

metalen binnendeur

Hoe ziet het productieproces van een stalen binnendeur eruit bij Aluwdoors?

Het productieproces van stalen binnendeuren bij Aluwdoors begint met het opmeten van de opening waar de deur zal worden geplaatst. De profielen worden vervolgens geproduceerd door CNC-machines, wat een snellere productie mogelijk maakt. Na de productievan de profielen wordt de deur geassembleerd. Hierbij worden de profielen geplaatst en de roedeverdeling op de juiste manier verwerkt. Na deze stappen is de deur volledig klaar voor montage.

Hoe helpen onze experts met het kiezen van een goede stalen binnendeur?

Bij het kiezen van een stalen binnendeur kunnen onze experts op veel manieren helpen. Ze kunnen advies geven over welk type deur het beste bij uw behoeften en stijl past, of dat nu een volledig stalen deur is, een deur met glazen panelen, of een met andere ontwerpelementen. Ze kunnen u ook inzicht geven in welke merken en modellen bekend staan om hun kwaliteit en duurzaamheid. Daarnaast kunnen ze u helpen met de nauwkeurige metingen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de deur perfect past.

Advies gesprek met de adviseurs van Aluwdoors.


Ook kunnen ze advies geven over de installatie, evenals tips voor het onderhouden en verzorgen van de deur om de functionaliteit en het uiterlijk te behouden. Bovendien kunnen onze experts u helpen bij het bepalen van een budget en het kiezen van een deur die zowel trendy als tijdloos is.

Ontwerp uw stalen deur met onze configurator


Speciaal voor onze klanten hebben we een configurator ontwikkeld. Met deze configurator ontwerpt u eenvoudig uw stalen deur.
U ziet hier precies wat er mogelijk is, zoals het type glas en de vlakverdeling.
Ook kunt u zelf kiezen uit het aantal panelen van uw stalen deur. Wilt u uw stalen deur helemaal op maat laten maken en heb je bijzondere wensen? Kom dan ook langs in onze showroom in Nunspeet, of Mijdrecht.
​​​​​​​We bespreken graag de mogelijkheden.

stalen binnendeur hal

Wat kost een stalen binnendeur?


De prijs van een stalen binnendeur hangt af van de uitvoering. Kleur, materiaal, afmetingen en aantal zijpanelen zijn bijvoorbeeld doorslaggevend in het berekenen van een prijs.


De zwarte stalen binnendeur is standaard, maar de deuren zijn ook verkrijgbaar met een wit of brons profiel, of de specifieke RAL-kleur van uw keuze.


U kunt hier zelf uw stalen deur ontwerpen en direct zien welke invloed de keuzes hebben op de prijs van uw deur. Afhankelijk van uw budget voegt u details toe of laat u ze weg.

stalen binnendeur opties

Binnendeur met glas in verschillende kleuren


Het glas in de binnendeur is verkrijgbaar in:

  • Blank glas (standaard)
  • Brons glas
  • Grijs glas
  • Groen glas
  • Matglas (voor extra privacy)


Zoekt u een specifieke soort deur? Bij Aluwdoors hebben we naast een stalen scharnierdeur ook stalen schuifdeuren en stalen ensuite deuren. Rank en stijlvol voor een moderne inrichting.stalen binnendeur kozijn

Welk kozijn is nodig voor een stalen binnendeur?


Voor een stalen binnendeur van Aluwdoors is bij een taatsdeur geen kozijn nodig, omdat de deur vrij beweegt in het 30 mm dikke profiel. Bij de scharnierdeur leveren wij ons eigen kozijn erbij.


​​​​​​​Onze vakmensen dragen verder zorg voor een nauwkeurige en snelle inmeting op het moment dat u de deur heeft gekocht.

stalen binnendeur montage

Hoe plaats ik een stalen binnendeur?


Nadat u uw deur heeft uitgezocht, plannen we ruim voor de levering van de deur een inmeetafspraak op locatie. Onze vakprofessionals meten de ruimte nauwkeurig op. Deze afspraak is nodig zodat de deur bij aflevering goed past. Wij plaatsen graag onze stalen binnendeuren op locatie zodat het eindresultaat perfect is. Als u de deur liever zelf plaatst, ontvangt u een overzichtelijke handleiding waarin duidelijk staat wat u moet doen.

stalen binnendeur showroom

Waar koopt u een stalen binnendeur?


Wilt u een stalen binnendeur kopen en bent u op zoek naar advies en inspiratie? In ons fotoboek vindt u veel voorbeelden van stalen deuren die wij hebben gerealiseerd. Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken om onze showroom in Nunspeet te bezoeken? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag.

Andere vragen over onze stalen binnendeuren?


We begrijpen dat informatie op de website compact kan zijn en niet op al uw vragen een antwoord heeft. Daarmee helpen we u uiteraard graag. U kunt hiervoor een mail sturen naar sales@aluwdoors.com of bellen naar +31 (0)85 130 19 65. Hieronder vindt u een knop om een contactformulier te sturen, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op!

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Download brochure Magazine aanvragen
Meer informatie?