Veelgestelde vragen
bij Aluwdoors®

+-Algemene vragen
+-Wat is de levertijd?

Wat betreft onze levertijd hanteren wij 2-4 weken alvorens wij komen inmeten. Tussen het inmeten en monteren zit 4-6 weken. Dat is de tijd die wij nodig hebben om een echt compleet maatwerk product voor u af te leveren.

+-Wat zijn jullie openingstijden?
Van maandag tot vrijdag zijn wij geopend van 8.00u tot 17.00u. Op zaterdag zijn wij geopend van 8.30u tot 15:00. Op zondag zijn we gesloten zodat we maandag weer volop aan de slag kunnen!
+-Hebben jullie een showroom?
Onze (hoofd) showroom is gevestigd in Nunspeet. Daarnaast hebben we ook een showroom in Mijdrecht. U bent van harte welkom onze showrooms te bezoeken op afspraak. Dan nemen we meteen de offerte door en kunnen we u voorzien van het juiste advies. Aansluitend aan onze showroom in Nunspeet is de werkplaats zodat u ook kunt zien hoe onze deuren gemaakt worden.
+-Kan ik de deur ook zelf monteren?
Dit is eventueel ook mogelijk. Wij bieden altijd de mogelijkheid om de montage te verzorgen maar wilt u dit liever zelf doen? Geen probleem, wij kunnen in dit geval ook de montagehandleiding opsturen.
+-Hebben jullie ook standaardmaten?
Nee, wij doen echt puur maatwerk. Zo kan ieder de deur volledig naar wens maken en zo heeft u ook altijd een unieke deur.
+-Komen jullie ook inmeten?
Ja, wij verzorgen ook het inmeten mits u dit wilt. Hierdoor werken we gewoon met eigen maten en komt de deur er het mooist in.
+-Waarom gebruiken jullie aluminium?
Wij werken met aluminium omdat het beter is dan staal. Aluminium is lichter en daardoor vriendelijker in gebruik. Verder kunnen wij het met computergestuurde machines bewerken en zodoende krijgt u een uiterst strakke deur.
+-Welke kleur heeft het profiel wat jullie gebruiken?
Onze profielen hebben een standaard kleur (RAL9005). Wij kunnen echter iedere RAL-kleur leveren.
+-Wat is het formaat van jullie profielen?
Onze profielen hebben een vooraanzicht van 30mm en een zijaanzicht van 40mm waardoor u echt een slank en solide geheel heeft. Wilt u meer informatie wat betreft afmetingen? Vraag deze dan even op!
+-Hoe dik is het glas in jullie deuren?
In onze taats- en schuifdeuren gebruiken wij 6mm glas, in onze scharnierdeuren gebruiken wij 10mm glas.
+-Taatsdeuren
+-Wat is een taatsdeur precies?
Een taatsdeur is een deur die draait op zijn verticale as. De deur heeft geen kozijn maar enkel een bevestiging op de grond en in het plafond. Dit zorgt voor een uiterst elegante uitstraling. Verder is het praktisch een hoog aangeschreven deur omdat de deur twee kanten opdraait. Wilt u meer weten over de taatsdeur, kijk dan hier!
+-Ik heb vloerverwarming, hoe doen jullie dit?
Geen zorgen, wij hoeven slechts 1 cm te boren vanaf bovenkant leefvloer. Dit betekent dat het vrijwel altijd kan aangezien in de meeste gevallen de vloerverwarming dieper ligt. Mocht u twijfelen en zelfs nog de mogelijkheid hebben rekening te houden met het leggen van de vloerverwarming, vraag dan bij ons een detailtekening op.
+-Wat gebeurd er met mijn plinten?
Hiervoor hebben wij twee oplossingen. Of de plint wordt ingezaagd of er wordt een profiel opgeplaatst zodat we een strakke aansluiting krijgen.
+-Heeft de taatsdeur een kozijn?
Nee, de taatsdeur is een deur die zonder kozijn in de sparing wordt geplaatst. Dit zorgt voor een elegante uitstraling en hierdoor kan de deur twee kanten opdraaien.
+-Waar moet mijn plafond aan voldoen?
Goede vraag; uw plafond moet stevig schroefbaar zijn. Bij gipsplaten adviseren wij minimaal 2x18 mm multiplex boven de gipsplaten aan te brengen. Bij stalen balken adviseren wij dat deze bekleed worden met 2x18 mm multiplex. Wij moeten namelijk minimaal 4 cm kunnen boren, hier is het dan ook opnieuw belangrijk dat er binnen deze afstand geen leidingen lopen.
+-Schuifdeuren
+-Ik heb vloerverwarming, hoe doen jullie dit?

Vloeverwarming is voor ons geen probleem. Wij plaatsen enkel een kleine geleider op de grond die we eventueel ook kunnen verlijmen. Heeft u zijpanelen naast uw deur? Geen probleem, die verlijmen we sowieso.

+-Leveren jullie de schuifdeur inclusief rail?
Ja, de rail zit uiteraard ook inbegrepen. Deze hangen wij tegen het plafond of aan de muur en wordt op lengte gemaakt zoals die in uw situatie moet zijn.
+-Scharnierdeuren
+-Leveren jullie de scharnierdeuren inclusief kozijn?
Onze scharnierdeuren worden altijd inclusief kozijn geleverd, wij plaatsen immers altijd de scharnierdeuren in eigen kozijn. Dit is een stomp kozijn. Dit betekent dat het bestaande kozijn er uit moet zodat er een afgewerkte sparing ontstaat waar wij ons kozijn tegen plaatsen. Heeft u geen trek in het oude kozijn verwijderen? Met een stomp kozijn kunnen wij het kozijn in het kozijn plaatsen. Wilt u hier foto’s of iets dergelijks van zien? Vraag dat zeker even op!
+-Moeten jullie in de grond boren bij een scharnierdeur?
Nee, bij een enkele scharnierdeur niet. Bij een dubbele scharnierdeur wel, hier wordt een gaatje geboord van 1cm diep voor de kantschuif van de passieve deur.
+-Hoe zit het met de geluidsdichtheid?
Juist onze scharnierdeuren staan bekend om de geluidsisolatie. Wij passen 10mm glas toe in onze scharnierdeuren om zo een optimale geluidsisolatie te kunnen geven. Verder gebruiken wij een een rondom afgerubberd kozijn. Ook kunnen wij voor u een valdorpel in de deur monteren die de kier onder de deur afsluit.
+-Hebben jullie ook opdekdeuren?
Vanaf week 45 hopen we de opdekdeuren te kunnen leveren. Op dit moment kan de bestaande opening alvast ingemeten worden. De opdekdeur wordt gemonteerd in uw bestaande opdekkozijn. Wij leveren een volledige nieuwe deur met nieuwe scharnieren.
+-Kunnen jullie in een bestaand kozijn plaatsen?
Ja, dat is mogelijk. Wel is het dan belangrijk dat dit een stomp houten kozijn is met een diepte van 49mm. Wij plaatsen namelijk altijd inclusief eigen kozijn waardoor u een kozijn in een kozijn krijgt. Wilt u zien hoe dit eruit ziet? Vraag deze foto’s even op bij ons!
Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Download brochure Magazine aanvragen
Meer informatie?