​​​​​​​

Wat is een taatsdeur?

taatsdeur
zwarte taatsdeuren


Het installeren van een taatsdeur is eenvoudig en bovendien is de taatsdeur een zeer gebruiksvriendelijke deur. Doordat de deur geen kozijn heeft kan de taatsdeur twee kanten op scharnieren. Van u af en naar u toe. De deuren zijn voorzien van een aluminium profiel met daarin gelaagd veiligheids glas. Hierdoor bieden de deuren optimale transparantie en behoud u de lichtinval. Naast de voordelen van de taatsdeur is de installatie van de taatsdeur niet moeilijk. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over taatsdeuren, van wat ze zijn tot hoe u er een kunt plaatsen in uw eigen woning.


Definitie van een taatsdeur

Een taatsdeur is een type scharnierdeur dat openzwaait door om een centrale as te draaien. De deuren zijn uitgerust met een mechanisme waarmee de deur in een hoek van maximaal 150 graden kan worden geopend. Het grote voordeel hiervan is dat u de opening maximaal kunt benutten. U kunt de taatsdeur vast zetten op 90 graden door een on-hold systeem wat zit verwerkt in de deur. Naast het on-hold systeem heeft een taatsdeur ook altijd een soft-close syteem. Dit zorgt ervoor dat wanneer u door de deur loopt, de deur altijd zachtjes sluit.


Hoe installeer je een taatsdeur?

Het installeren van een taatsdeur is vrij eenvoudig, maar het is iets ingewikkelder dan het installeren van een gewone deur. Eerst moet u de deuropening opmeten om de breedte en hoogte van het profiel te bepalen. Daar moet wat speling vanaf gehaald worden omdat de deur twee kanten op kan scharnieren. Wij moeten bij de taatsdeur 4 cm in het plafond kunnen boren, dit moet dus stevig genoeg zijn. Heeft u vloerverwarming? Geen probleem, wij hoeven maar 1 cm in de vloer te boren waardoor dit vrijwel altijd mogelijk is.


Waarom kiezen voor een taatsdeur?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het aanschaffen van een taatsdeur in uw woning. Allereerst zijn taatsdeuren zeer gemakkelijk in de doorgang. Van welke kant u ook komt, u kunt de deur altijd voor u uitduwen en de deur valt zachtjes achter u dicht. Naast het gemak van gebruik is de taatsdeur ook echt een eyecatcher in uw woning en kan deze deur tegenwoordig niet meer ontbreken.


Waar moet je op letten voordat je een taatsdeur installeert?

Voordat u de opening laat inmeten moet u ervoor zorgen dat de gehele sparing gereed is. Dit betekent dat de leefvloer erin moet zitten en de muren gestuct moeten zijn. Wanneer dit gereed is, kan onze monteur komen om de opening in te meten. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat wij 4 cm in het plafond moeten boren. Heeft u een gipsplafond? Laat uw situatie dan verstevigen zodat de montage goed en netjes kan verlopen.

Aluminium taatsdeur kopen

Bent u op zoek naar een taatsdeur voor in uw woning? Besluit dan om een stalen taatsdeur aan te schaffen. Dit kan bij Aluwdoors in Nunspeet. Onze experts van Aluwdoors geven u graag advies over de stalen (taats)deuren. Bent u het erover eens welke stalen deur het wordt? Dan komen de experts van Aluwdoors alles bij u opmeten. Daarna gaan ze aan de slag met het vervaardigen van uw nieuwe, exclusieve stalen deur. Als dit klaar is, krijgt u een seintje en wordt de deur vakkundig bij jou geplaatst. Liever de deur zelf plaatsen? Ook dat is mogelijk!

Komt u er niet helemaal uit? Stel hier eenvoudig uw vraag.

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Magazine aanvragen
Meer informatie?