.

.

.

.

...Alle artikelen


Bronzen stalen deuren

. Leestijd: 3 minuten

Bronzen schuifdeuren met een bronzen scharnierdeur.

Steeds meer mensen vragen bij Aluwdoors naar de mogelijkheden van bronzen stalen deuren. Gelukkig weten onze experts hier alles over en vertellen ze u er graag meer over. BIj Aluwdoors koopt u scharnierdeuren, schuifdeuren en taatsdeuren op maat en kiest u zelf voor de gewenste RAL-kleur. Bent u op zoek naar een stalen deur op maat? Lees dan zeker even verder.​​​​​​​

Detailfoto van een bronzen buisgreep op een schuifdeur.

Hoe zijn bronzen deuren van staal precies ontstaan?


De exacte oorsprong van bronzen stalen deuren is moeilijk te achterhalen, maar we kunnen wel kijken naar de geschiedenis van stalen en bronzen deuren afzonderlijk, alsook naar de geschiedenis van het gebruik van brons en staal in de bouw.
Even terug naar de bronstijd


De toepassing van brons in de bouw gaat terug tot de Bronstijd (ongeveer 3300-1200 v Chr.), toen mensen leerden hoe ze koper en tin moesten smelten en combineren om brons te maken. Bronzen deuren zijn eeuwenlang gebrukt in belangrijke gebouwen en monumenten. Bijvoorbeeld, de Romeinse Senaat (Curia Julia) had massieve bronzen deuren, en de middeleeuwse doopkapel in Florence, Italië, staat bekend om zijn prachtige bronzen deuren.

Vanaf wanneer werd staal gebruikt voor deuren?


Staal werd pas op grote schaal gebruikt in de bouw vanaf de 19e eeuw, toen industriële productiemethoden het mogelijk maakten om grote hoeveelheden staal te produceren. Stalen deuren werden populair vanwege hun sterkte en duurzaamheid, en werden vaak gebruikt in commerciële en industriële gebouwen.

Kozijn van een aluminium scharnierdeur in de kleur brons.

Historisch gevoel en een esthetische aantrekkingskracht


Het is waarschijnlijk dat bronzen stalen deuren ontstonden uit de wens om de esthetische aantrekkingskracht en het historische gevoel van bronzen deuren te combineren met de sterkte, duurzaamheid en moderne uitstraling van stalen deuren. Het is ook mogelijk dat de trend werd beïnvloed door de groeiende populariteit van industriële en vintage stijlen in het interieurontwerp, die vaak het gebruik van ruwe materialen en metaalaccenten bevatten. Het is belangrijk op te merken dat ''bronzen'' stalen deuren vaak niet echt van brons zijn gemaakt. In plaats daarvan zijn ze meestal gemaakt van staal dat is afgewerkt met een bronzen verf, coating of patina om het uiterlijk van brons te geven.

Dubbele scharnierdeur met zijpanelen in de kleur brons.

Waarom kiezen steeds meer mensen voor een stalen deur in het brons?


Bronzen stalen deuren worden steeds populairder, zowel in woonhuizen als in zakelijke panden, en dat is niet voor niets. Deze deuren zijn bijzonder duurzaam en kunnen goed tegen invloeden van buitenaf. Ze zijn bestand tegen roest, corrosie en slijtage, waardoor ze ideaal zijn voor bij mensen thuis.

Wat ook mooi meegnomen is, is dat bronzen deuren weinig onderhoud vergen. Ze blijven er goed uitzien, ook na verloop van tijd. Of u nu een opvallende deur voor uw huis zoekt of een stijlvolle entree voor uw bedrijfspand, met een bronzen stalen deur maakt u een goede keuze die functionaliteit en stijl hand in hand laat gaan.

Wat maakt een bronzen stalen deur zo bijzonder?


Bronzen stalen deuren genieten een groeiende populariteit vanwege hun onderscheidende verschijning en diverse praktische voordelen. U leest hieronder elementen die ze zo opmerkelijk maken:

  • Unieke uitstraling: Deze deuren brengen een uniek karakter in elke ruimte. De kleur brons wordt veelal geassocieerd met warmte, elegantie en verfijning en harmonieert goed met diverse interieurstijlen, variërend van modern tot klassiek.
  • Praktische voordelen: Bronzen stalen deuren bieden talrijke voordelen, zoals duurzaamheid, energie-efficiëntie en eenvoudig onderhoud.
  • Bijzondere kleur: De kleuren bruin en brons stralen een opvallende warmte en subtiele diepte uit, die karakter en diepte aan elke ruimte kunnen toevoegen. Ze onderscheiden zich van meer gangbare deurkleuren zoals wit of zwart.
  • Veelzijdigheid: Brons is een flexibele kleur die goed past bij diverse interieurstijlen en materialen, zoals hout, steen en baksteen. Het harmonieert goed met een reeks kleuren, zoals aardetinten en beigekleuren, en komt vooral tot zijn recht in zwart-witte interieurs.
  • Versterkte omringende elementen: Bronzen stalen deuren kunnen de elementen binnen een woning accentueren, zoals meubels, verlichting of accessoires, waardoor een samenhangende en stijlvolle uitstraling ontstaat bij de entree van een woning.
  • Uitstraling van luxe: De kleur brons wordt gewaardeerd om zijn luxe uitstraling, unieke warme tint en flexibiliteit. Bronzen stalen deuren bieden een kenmerkende en verfijnde look die de totale aantrekkingskracht van een woning kan verhogen.


Openstaande bronzen scharnierdeur.

Welke mogelijkheden biedt Aluwdoors?


Aluwdoors biedt voor haar klanten het totale plaatje, alle deuren en wanden worden volledig op maat gerealiseerd en geïnstalleerd. Allereerst komen klanten vaak langs in onze showroom om inspiratie op te doen en een offerte op te stellen. Via onze website kunnen onze klanten ook een offerte opvragen door middel van ons configuratiesysteem. Wanneer de klant akkoord gaat met de offerte plannen wij een afspraak in om de situatie bij de klant thuis op te meten. Na het inmeten duurt het gemiddeld 4-6 weken om de deuren te produceren en te monteren. Vanaf dan kunnen onze klanten fijn genieten van de prachtige deuren en wanden. Wij hebben een super prijs-kwaliteit verhouding met geweldige service.

Ga direct naar onze configurator en ontwerp uw eigen deur


Bij Aluwdoors.com willen we dat uw deur perfect past bij uw smaak en stijl. Daarom hebben we een gebruiksvriendelijke deurconfigurator ontwikkeld. Hier kunt u in een paar eenvoudige stappen uw eigen unieke bronzen deur ontwerpen. U heeft de controle over elk aspect, van de afmetingen tot de afwerking. Wanneer u tevreden bent met uw ontwerp, kunt u het direct naar ons doorsturen. Ons team van ervaren vakmensen gaat dan aan de slag om uw visie tot leven te brengen. Dus waar wacht u nog op? Ga direct naar onze configurator en begin met het ontwerpen van uw droomdeur.

Deel via: ​​​​​​​

Copyright © Aluwdoors

Meer weten over de voordelen van een
deur of wand van Aluwdoors?


Neem contact op of stel hieronder uw vraag, we vertellen u graag meer!

Ook interessant voor u?

.

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Download brochure Magazine aanvragen
Meer informatie?