.

.

.

.

...Alle artikelen


Kan een taatsdeur open blijven staan?

. Leestijd: 3 minuten

Twee dubbele taatsdeuren tussen een wand, in een woonkamer waar een grijze bank voor staat

De moderne architectuur en het interieurontwerp hebben in de loop van de tijd verschillende innovaties met zich meegebracht. Eén daarvan is de taatsdeur, die in diverse ruimtes geplaatst wordt vanwege zijn unieke werking en design. In dit artikel vertellen we wat een taatsdeur precies is en of deze open kan blijven staan.

detailfoto van het bevestigingspunt van een taatsdeur in het plafond

Wat is een taatsdeur?


Voordat we deze vraag beantwoorden, is het belangrijk om te begrijpen wat een taatsdeur precies is. In tegenstelling tot conventionele deuren, die aan de zijkant van het deurkozijn hangen via scharnieren, worden taatsdeuren ondersteund door pivots die aan de boven- en onderkant van de deur zijn gemonteerd. Dit betekent dat ze vanuit een centraal punt draaien in plaats van aan de zijkant. Hierdoor heeft een taatsdeur geen traditioneel deurkozijn nodig.

Waarom kiezen voor een taatsdeur?


Deze deuren zijn populair vanwege hun unieke ontwerpelement en de manier waarop ze opengaan. Vroeger werder draaipunten voornamelijk gebruikt voor grotere deuren, maar nu zijn er speciaal ontworpen scharnieren die zelfs deuren tot 1,5 meter breed kunnen ondersteunen.

Detailfoto van de buisgrepen op een dubbele taatsdeur van Aluwdoors

Kan een stalen taatsdeur open blijven staan?


Ja, een stalen taatsdeur kan open blijven staan. Dankzij het unieke ontwerp en het on-hold systeem waarmee ze zijn uitgerust, kunnen deze deuren open blijven staan op 90 graden. Dit is de enige stand waarbij de deur open blijft staan. Verder kan de deur wel verder draaien tot maximaal 150 graden. Hierbij blijft de deur dan dus niet openstaan. Mocht u dit wel willen dan kunt u hier een deurstopper voor zetten.

Openstaande taatsdeur met een a-symmetirische viervaksverdeling

De voordelen van een stalen taatsdeur


Een van de belangrijkste voordelen van taatsdeuren is hun vermogen om groter te zijn dan traditionele zwaaiende deuren. Dit komt doordat het gewicht van de taatsdeur wordt verdeeld naar een centraal draaipunt, waardoor een grotere deuropening mogelijk is. Bovendien kunt u ervoor kiezen om meerdere deuren en/of wanden naast elkaar te plaatsen, wat resulteert in prachtige dubbele deuren of puien. Taatsdeuren zijn over het algemeen voordeliger dan scharnierdeuren maar er zijn veel variabelen die de kosten beïnvloeden. Denk hierbij aan de grootte van de deur. Daarnaast heeft u de keuze uit diverse handgrepen, vakverdelingen en diverse RAL-kleuren die het kostenplaatje beïnvloeden.

Ontwerp uw eigen taatsdeur op maat met Aluwdoors


Het kiezen van een deur is niet slechts een functionele beslissing, het is een uiting van uw stijl en persoonlijkheid. Bij Aluwdoors begrijpen we dit volledig. Wij bieden niet alleen standaard stalen taatsdeuren aan, maar geven wij u ook de vrijheid om uw eigen unieke deur te ontwerpen die perfect aansluit bij uw smaak en interieur. Met behulp van ons ervaren team en geavanceerde technologieën, transformeren we uw visie in een tastbaar meesterwerk.

Meer vragen over de stalen taatsdeuren? Bekijk dan ook onze stalen taatsdeuren pagina. Onderaan de pagina hebben wij een FAQ, waar alle belangrijke vragen van klanten beantwoord worden.

Deel via: ​​​​​​​

Copyright © Aluwdoors

Meer weten over de voordelen van een
deur of wand van Aluwdoors?


Neem contact op of stel hieronder uw vraag, we vertellen u graag meer!

Ook interessant voor u?

.